REKLAMI GEÇ

SGK, TÜRK-ALMAN DANIŞMA GÜNLERİ’NE BEKLİYOR

SGK, TÜRK-ALMAN DANIŞMA GÜNLERİ’NE BEKLİYOR

SGK İl Müdürlüğü’nde, 27-28-29 Eylül günlerinde yapılacak Türk-Alman Danışma Günleri’nde, Almanya’da bulunan Türk vatandaşlarından emekli olanlar ile emekli olmadan Türkiye’ye dönerek söz konusu illerde ikamet edenler ve bunların aile bireyleri bilgilendirilecek.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2011 Salı, 15:33

1 Kasım 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’ne göre, Almanya’da çalışan Türk vatandaşları, kısa ve uzun vadeli sigorta kollarına ilişkin sosyal güvenlik haklarını, Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptir. Bu haklardan Türk işçilerinin Almanya’da ve Türkiye’de bulunan aile fertleri de yararlanabiliyor. Bu bağlamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Sigorta Kurumu (Deutsche Rentenversicherung) arasında; Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde ikamet eden Türk veya Alman vatandaşlarını bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik olarak, 27-29 Eylül 2011 tarihleri arasında, Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde, Türk-Alman Danışma Günleri düzenlendi.

Türk-Alman Danışma Günleri’nden, Almanya’da bulunan Türk vatandaşlarından emekli olanlar ile emekli olmadan Türkiye’ye dönerek söz konusu illerde ikamet edenler ve bunların aile bireyleri yararlanabilecek.

Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (emeklilik, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların, Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerde cevaplandırılması ile gerçekleştirilecek.

Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca verilecek.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, önceden 0 312 432 12 29 veya 0 312 432 12 26 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, tahsis numarası, Almanya’da bulunduğu sıradaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekiyor.

Türk-Alman Danışma Günleri, 27 Eylül Salı günü, 10.30-17.00, 28 Eylül Çarşamba günü 09.30-17.00, 29 Eylül Perşembe günü, 09.30-17.00 saatleri arasında, Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 96 Kat: 4 adresinde gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı