REKLAMI GEÇ

“TARLADA ÜRÜN BIRAKMAYALIM, AFRİKA’YA GÖNDERELİM”

“TARLADA ÜRÜN BIRAKMAYALIM, AFRİKA’YA GÖNDERELİM”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, hükümete çağrıda bulunarak, ihraç fazlası gıda ürünlerinin 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesinde olduğu Afrika’ya gönderilmesi için gerekli organizasyonu kurmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2011 Salı, 15:32

Her yıl yaz aylarında fiyatı düştüğü için satılmayan domates, karpuz, elma gibi sebze ve meyvelerin tarlalarda ve hallerde çürüğünü vurgulayan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Afrika’da milyonlarca kişi açlıktan ölürken bu ürünler çürüyerek heba oluyor. Bunun önüne geçmek için devletin bir organizasyon yapması lazım. Tarlada kalan, hallerde satılmayan sebze ve meyveler ucuza alınarak gönderilebilir. Bunun için gemi ve lojistik imkânlar seferber edilmeli” dedi.

Düzenli bir çalışmayla çok az maliyetle bu ürünlerin değerlendirileceğini anlatan DTO Başkanı Özer, “Böylece kıtlıkta yaşamak zorunda kalan bu ülkelerdeki insanlara yardımcı olabiliriz. Maddi olarak herkes destek veremeyebilir ancak böyle bir organizasyon kurulursa çok kişinin ayni yardım yapabileceğini düşünüyorum. Bunun için her sebze ve meyve en bol olduğu aylarda toplanarak değerlendirilmeli. Örneğin Antalya’dan domates, Malatya’dan kayısı, Adana’dan karpuz toplanmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı