REKLAMI GEÇ

“TEKSTİL ÇALIŞANI SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR”

“TEKSTİL ÇALIŞANI SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR”

Vali Erkmen, tekstil sektöründe çalışan sayısında, geçmişe oranla düşüş olduğunu, ancak bunun, diğer sektörlerdeki çalışan sayısındaki artıştan kaynaklandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2010 Çarşamba, 19:57

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu, Oğuzlar Tekstil’de toplandı. DENİB Başkanı Süleyman Kocasent ile DENİB Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, Vali Yavuz Erkmen de misafir olarak katıldı. Vali Erkmen toplantıda, Denizli’de gündemde olan, yapılan ve yapılması planlanan konular hakkında genel bilgiler verdi.

“Tekstil çalışanı sayısında düşüş var”
Denizli’nin tekstiliyle ön plana çıkmış olan bir il olduğunu hatırlatan Vali Erkmen, yaşanan ekonomik kriz öncesi çalışan sigortalı sayısının 144 bin civarında olduğunu, kriz sırasında düşen bu sayının krizin ardından yükselişe geçtiğini ve bu yılın Eylül ayı verilerine göre 149 bin 112’ye çıktığını belirterek, “Bu rakam ile sigortalı çalışan sayısında kriz öncesinin üzerine çıktık” dedi. Tekstil sektöründe, geçmişe oranla çalışan sayısında düşme olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, bunun da diğer sektörlerdeki çalışan sayısının artışından kaynaklandığını söyledi.

“Toplulaştırmada, diğer illerden öndeyiz”
Tarım ve hayvancılık alanında güzel gelişmelerin olduğunu vurgulayan Vali Yavuz Erkmen, hayvansal varlıklarda günden güne sayının arttığını, tarım alanında ise toplulaştırma konusunda Denizli’nin Türkiye’de en önde gelen il konumunda bulunduğunu söyledi. Denizli’de sulanabilir alanların yüzde 50’sinde toplulaştırmanın bitirildiğini veya çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkmen, ilimizin toprak haritasının da dörtte üçünün tamamlandığını, 2011’in ilk altı ayında geri kalan kısmının da bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

“Denizli, turizmde organizatör olmalı”
Turizm sektöründe Denizli’nin bir organizatör olması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de tur düzenlenmesi için firmaların kurulması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 12.66’lık bir turist artışının olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, geçtiğimiz yıl 1 milyon 932 bin yerli ve yabancı turist geldiğini, bu yıl ise bu rakamın 2 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi. Turizm gelişme bölgesi olan Gölemezli, Sarayköy, Çardak ve Yenicekent’te 4 tane yerin ilan edildiğini ve Gölemezli ve Sarayköy’de önemli yatırımların yapılacağını söyleyen Vali Erkmen, Karahayıt beldesinde yenileme çalışması yapılacağını ifade etti.

“Denizli’yi çevre illere bağlayan yolların tamamı duble olacak”
Karayolları çalışmalarında ise, Muğla-Denizli yolundaki çalışmaların devam ettiğini, Uşak-Kaklık yolunun ihalesinin yapıldığını ve 2011 sonu itibari ile bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Erkmen, Buldan-Manisa yolunun ihalesinin yapıldığını ve yine 2011 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyerek, Denizli’yi çevre illere bağlayan yolların tamamının duble yol haline geleceğini söyledi. Toplantının sonunda Oğuzlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Veli Oğuz, Kazakistan’da ev tekstili konusunda faaliyet gösteren ZUGO firması hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı