REKLAMI GEÇ

“TOKİ, inşaat mühendislerine engel oluyor”

“TOKİ, inşaat mühendislerine engel oluyor”

İMO Denizli Şubesi Başkanı Ceylan, TOKİ’nin inşaat mühendislerinin iş yapmasına engel olduğunu belirterek, “Devlet, konuk sektörünü, sektörün kar oranı yüksek olduğu için bırakmıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2010 Çarşamba, 18:15

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan, şubelerinin kuruluşunun 20. yaşını 11-19 Aralık tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı yapan Başkan Ceylan, Denizli inşaat sektöründe bu sene bir kıpırdanma olduğunu söyleyerek, “Geçen seneye oranla, bu sene inşaat hızında yüzde 30 artış var” dedi.

İnşaat sektörünün ülke istihdamının yüzde 30’unu karşıladığını belirten Ceylan, “Kentimizde konut ve emlak sektöründe bu sene bir kıpırdanma var. Ancak TOKİ’ler inşaat sektörünü çok etkiledi. Bu da hem inşaat mühendislerini hem de sektördeki diğer elemanları zora soktu. TOKİ, inşaat mühendisleri için engel teşkil ediyor. TOKİ’nin inşaata başlarken belli avantajları var. TOKİ, özellikle arsada yüzde 5, projede 25 avantajla işe başlıyor. Bu da biz inşaat mühendislerini zora sokuyor” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, devletin her şeyi özelleştirip, konut sektörünü bırakmamasına da değinen Ceylan, “Konut sektörü karlı bir sektör. Devletin sosyal konut yapması gerekiyor. Ancak yapılan konutlara bakıldığında, acaba 120 metrekarelik bir konut, sosyal konut mudur. Yapılan konutların sosyal konut mu yoksa lüks konut mu olduğu tartışılır. Devletin konut sektöründen elini çekmemesinin sebebi, sektördeki karlılıktır. Sektördeki yüksek kar oranları nedeniyle, devlet konut sektörünü elinde tutmaya çalışıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı