REKLAMI GEÇ

TORBALI TİCARET ODASI HEYETİNDEN DENİZLİ’YE ZİYARET

TORBALI TİCARET ODASI HEYETİNDEN DENİZLİ’YE ZİYARET

İzmir’in Torbalı Ticaret Odası heyeti, Denizli’ye yönelik iş ve inceleme gezisi gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2011 Salı, 17:03

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun başkanlığında gerçekleşen iş ve inceleme gezisinde, Torbalı’da metal, gıda, kimya, inşaat ve plastik sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan 35 kişilik heyet yer aldı.

Heyet, dünyaca ünlü Pamukkale’yi gezdikten sonra, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer eşliğinde Denizli’de tekstil, gıda ve mermer sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarda incelemeler yaparak, ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Daha sonra heyet, çeşitli meslek dallarına mensup Denizli Ticaret Odası Meclis üyeleri Denizli Polisevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Başkan Necdet Özer, Denizli ekonomisi hakkında bilgiler verdi. “Denizli ekonomisinin en önemli özelliği ihracata dayalı olmasıdır.” diyen Başkan Özer, Denizli’deki her işadamının hedefinin ihracatta öne çıkmak olduğunu, son yıllarda artan maliyetler ve teşvik yasasından kaynaklanan olumsuzluklara rağmen 2010 yılı verilerine göre Denizli’nin en çok ihracat yapan iller arasında 2 milyar 143 milyon dolar ile 8. sırada yer aldığını belirtti.

Denizli’den yapılan ihracatın yüzde 64’ünün tekstil ve konfeksiyon ürünlerinden oluştuğunu, bunun yanı sıra mermer, kablo-metal ürünlerinin önemli yer tuttuğunu aktaran Özer, “Denizli ve Türkiye’nin dış ticaret istatistikleri karşılaştırıldığında, 2010 yılı verilerine göre; ülkemiz 185 milyar 544 milyon 332 bin dolar İthalat yapıp 113 milyar 883 milyon 219 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştir. İlimizde ise bu durum yine aynı yılda 1 milyar 730 milyon dolar ithalata karşılık 2 milyar 143 milyon dolar ihracattır. “ dedi.

Daha sonra konuşan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar, Torbalı hakkında bilgiler aktardı. Torbalı’nın ekonomik gelişmişliği yönünden 872 ilçe içinde ilk sırada yer aldığını belirten Çınar, havaalanına ve limana yakınlık, demiryolunun hattının ilçe içinden geçmesi ve yer altı sularının zengin olması sebebiyle Torbalı’nın yatırımcının cazibesi haline dönüştüğünü ifade etti. İlçe olarak 513 milyon dolar ihracat yaptıklarını ifade eden Çınar, genellikle Arap ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 25 ülkenin üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar’a Denizli’nin simgesi olan horoz hediye etti. Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe de Torbalı Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun’a Denizli’yi simgeleyen hediye takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı