REKLAMI GEÇ

TRAVEL TURKEY FUARI’NA DENİZLİ DAMGASI

TRAVEL TURKEY FUARI’NA DENİZLİ DAMGASI

Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuarı’nda en çok ilgi gören stant, önceki yıllarda olduğu gibi yine Denizli standı oldu. Denizli standında, tekstil, turizm, elma, şarapçılık, Yatağan bıçakları, ayakkabıcılık başta olmak üzere birçok sektörün faaliyetleri ziyaretçilere anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2010 Cuma, 17:54

Travel Turkey İzmir 2010 düzenlenen törenle açıldı. 12 Aralık 2010 gününe kadar açık kalacak olan ve 20 ülke ve 500’e yakın firmanın katıldığı fuarda en çok ilgi gören stant Denizli standı oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ve diğer protokol üyeleri il stantları içinde ilk olarak Denizli standını ziyaret etti. Vali Yavuz Erkmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, bakanlar ve diğer misafirler stantta yer alan sektör faaliyetlerini inceledi. Fuarın en çok ilgi gören standı önceki yıllarda olduğu gibi yine Denizli standı oldu. Denizli standında, tekstil, turizm, elma, şarapçılık, Yatağan bıçakları, ayakkabıcılık başta olmak üzere birçok sektörün faaliyetleri ziyaretçilere, yetkililer tarafından anlatıldı.

Vali Yavuz Erkmen, “Bir kentin tanıtımında fuarların çok büyük rolü var. İzmir’deki Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin organizesinde yapılan fuar 4. yılını dolduruyor. Biz daha önceki yıllarda da katıldık. Bunun faydasını görüyoruz. Burada ilimizi tanıtıyoruz. İlimizin değerlerini burada gösterme imkanı buluyoruz. Sağlık turizmini ve diğer turizm çeşitliliğini burada anlatmaya gayret ediyoruz. Bunun sayesinde de Denizli daha tanınır hale geliyor. Bunun somut olarak göstergesini de Denizli’ye gelen turist sayısından anlıyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıl 1 milyon 900 bin civarında kalan turist sayısı bugün itibari ile yüzde 13’lük bir artış göstermek sureti ile 2 milyonu aşar vaziyete geldi. Bu küçümsenmeyecek bir olaydır” dedi. Denizli’nin turizmden daha fazla pay alması gerektiğine dikkat çeken Vali Erkmen, “Yatak kapasitemizi daha nitelikli hale getirmek, turizm altyapımızı daha iyi şekle dönüştürmek için gayret ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda turizm, tekstil ve diğer sektörler gibi Denizli’de gelir getirici anlamda önemli sektörler arasında olacaktır. Şu anda aldığımız payı yeterli görmüyoruz. Eldeki imkanlarla Denizli’nin turizmde daha çok pay alması gerektiğine inanıyoruz. Bütün gayretimiz bu yönde” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı