REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin 1000 ihracat devi içinde 28 Denizli şirketi var

Türkiye’nin 1000 ihracat devi içinde 28 Denizli şirketi var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Denizli’den 28 firma liste içinde yer aldı. En çok ihracatı yapan firmaların kablo alanındaki artışı dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2023 Pazartesi, 18:54

Türkiye’nin tüm ihracat verilerine sahip olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İstanbul firmalarının ilk sıralarda yer aldığı listede Denizli’den 28 firma yer alıyor.
Denizli’de faaliyet yürütüp en yükseklerde yer alan firma Başak Metal. Bakır cevherinden kablo gibi ürünler üreten Başak Metal, 565 milyon dolara yaklaşan ihracat rakamıyla listenin 41’nci sırasında. Listede kablo üreticilerinin yoğunluğu dikkat çekiyor. Tekstil sektöründe temsilcinin hayli azaldığı listenin toplam değeri ise 5 milyar doları buluyor.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ise listeyi değerlendirdi, şunları söyledi:
“Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayınladığı Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması’nda yer bulan 28 Denizlili firmalarımızı-üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Denizli’nin potansiyeli, gerek iller bazında, gerek şirketler kategorisinde mevcut durumdan çok daha fazla. Sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberlikle şehrimizi potansiyeline ulaştırmak için çabalamaya devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı