REKLAMI GEÇ

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve ücretsiz internet

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve ücretsiz internet

Örgün yükseköğrenim alan öğrencilere 9 bin 500 liraya kadar olan telefonların vergisiz satışı ve ücretsiz internet veren karar Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlandı. Karar 1 Kasım’da uygulamaya başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2023 Çarşamba, 10:58

Üniversite öğrencilerine mobil kolaylık sağlayan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı. Karara göre, örgün eğitim gören üniversite öğrencileri 9 bin 500 liraya kadar olan cep telefonu, tablet ya da bilgisayarları vergisiz alabilecekler. Destek tutarı en fazla 5 bin 500 lira olabilecek. Yani bir öğrenci, 9 bin 500 liralık bir ürünü yaklaşık 4 bin liraya alabilecek.

Destekten yararlanmanın şartları var. Öğrencinin 26 yaşından gün almaması gerekiyor. Ayrıca açık öğretim öğrencileri de destekten yararlanamayacak. Her öğrenci sadece bir üründe destekten yararlanacak. Destek ikinci el ürünlerde geçerli olmayacak. Öğrenci en az 2 yıl cihazı kullanmak zorunda. Kurallara uymayanların desteği faiziyle geri alınacak.

Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olup, bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı