REKLAMI GEÇ

VAKIF KREDİSİ İLE 26 YAŞINDA KENDİ İŞİ KURDU

VAKIF KREDİSİ İLE 26 YAŞINDA KENDİ İŞİ KURDU

Denizli’nin farklı mahallelerinde 18 yıl boyunca pide fırınlarında çalışan 26 yaşındaki Halil İbrahim Topçu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 15 bin liralık kredi ile ‘Genç Halil İbrahim Sofrası’ isminde kendi işyeri açtı.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2011 Perşembe, 15:11

Pideciliğe çıraklıkla başladığını, uzun yıllar fırınlarda kalfalık ve ustalık yaptığını belirten Halil İbrahim Topçu, bir arkadaşından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, iş kurmak isteyenlere kredi verdiğini duyduğunu ve başvuru yaptığını söyledi. Vakfa yaptığı kredi başvurusunun, 6 ayda onaylandığını ve aldığı 15 bin liralık kredi ile Üçler Mahallesi’nde işyerini tutup, içinin dekorasyonunu yaptırdığını ifade eden Topçu, “Yıllarca hep başkalarının yanında çalıştım. Kendi işimi kurmak istedim, arayış içine girdim. Bir arkadaşımdan vakfın verdiği krediyi duymuştum. Evraklarımı hazırlayıp başvurumu yaptım. 6 ayda kredim onaylandı. 15 bin lira kredi verdiler. Bu parayla işyerimi tutup, içine çok güzel bir fırın yaptırdım. Masa ve sandalyeleri satın alıp, dekorasyon yaptırdım. 3 aydan bu yana da kendi işimin başındayım. Benimle birlikte, açtığım pide salonunda 6 kişi daha çalışıyor. İnce hamurdan 25 çeşit pide, 12 çeşit pizza, sulu yemek çeşitleri ve ızgara çeşitleriyle müşterilerimizin damak zevkine hitap ediyoruz. Bölgemdeki sitelerin hepsine adreslerimizi ve telefonlarımızı bildirdim. Paket servisimiz sayesinde siparişleri kısa sürede hazırlayıp adrese teslim ediyoruz. İşlerim çok iyi. Böyle giderse aldığım krediyi zorlanmadan geri ödeyebileceğim” diye konuştu.

Hijyen ve kalite
Gıda üzerine üretim yaptıkları için hijyene çok dikkat ettiklerini ve kaliteli malzeme kullandıklarını ifade eden Topçu, “Pide salonumda önlüksüz, eldivensiz ve bonesiz hiç kimse çalışmaz. Pide yapımında kullandığım malzemelerin tamamını doğal ürünlerden seçiyorum. Çoğu malzemeyi de özel olarak yaptırıyorum. Şu an salonum 100 kişilik. Ön bahçeyi de faaliyete geçirdiğimde, aynı anda 150 kişiye hizmet verebileceğiz” diye konuştu.

“İş kurma yardımı aldım”
Yerel Girişimler Projesi kapsamında ‘iş kurma yardımı’ adı altında aldığı 15 bin lira kredinin, 2 yıl ödemesiz, 6 yıl vadeli ve sıfır faizli olduğunu belirten Topçu, “Vakıftan aldığım kredinin geri ödemesine iki yıl sonra başlayacağım. Ödemem, yılda 2 bin 500 lira olacak ve altı yıl devam edecek. Aldığım paraya da hiçbir zaman faiz işlemeyecek. Yıllık vakıf ödememi bu şartlarda hiç sıkışmadan çıkartabilirim. Vakıf sayesinde kendi işimin patronu oldum. Elinde mesleği olanlar, benim gibi işyeri açmaya gücü yetmeyenler vakfa başvursun. Herkes üretime katılsın. İnsanın kendi işinde çalışması kadar güzel bir şey yok. Kendi işyerimde kendi ustalığımı konuşturacağım.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı