REKLAMI GEÇ

Yunan ekonomistten ‘bölgesel yönetim’ tavsiyesi

Yunan ekonomistten ‘bölgesel yönetim’ tavsiyesi

‘Avrupa Birliği Fonları ve Üye Hizmetleri’ başlıklı firmalara yönelik çalıştayda konuşan Drama Ticaret ve Sanayi Odası Uzmanı Alkis Papademetriou, AB fonlarından daha verimli yararlanabilmenin yolunun, bölgesel yönetimleri güçlendirmekten geçtiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 18:39

Denizli Ticaret Odası’nın liderliğini yürüttüğü ‘Avrupa Yönetim Sistemleri Eğitimi’ (EMANTRA) projesi kapsamında, ‘Avrupa Birliği Fonları ve Üye Hizmetleri’ başlıklı firmalara yönelik bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda konuşan Drama Ticaret ve Sanayi Odası (Yunanistan) Uzmanı Alkis Papademetriou, yaptığı konuşmada AB fonlarını etkili kullanabilme konusunda bölgesel yönetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi. Düzenlenen çalıştayda, AB fonlarından ve mevcut sermayeden daha verimli yararlanabilmenin yollarını bulacaklarını söyleyen Alkis Papademetriou, firmaların bu kaynaklardan yararlanabilmesi için çeşitli yollar bulunduğunu söyledi. 2007–2010 yılları arasında AB tarafından Türkiye’ye ayrılan kaynağın 2 milyon Avro olduğunu söyleyen Papademetriou, “Bu iki milyon Avro, etkin bir şekilde kullanılabilmesi için Türk hükümetine ve alanında uzman ekonomistlere verildi. 2 milyon Avro’luk kaynaktan, bu programa katılan Türk firmalar da yararlanacak. Bu program, Türkiye için AB tarafından özel olarak hazırlanmıştır. Bu program, Türkiye için nasıl işliyorsa diğer AB ülkeleri için de o şekilde işliyor” dedi.< ?xml:namespace prefix = o />

‘Bölgesel yönetim şart’
Bölgesel yönetimlerin kalkınma açısından çok daha verimli olduğuna dikkat çeken Papademetriou, Türkiye’de uygulanan merkezi yönetim nedeniyle, AB’den sağlanan kaynağın verimli bir şekilde kullanılamadığını söyledi. Papademetriou, “Türkiye’de bölgesel kalkınma konusunda bir kopukluk var. Geçmişte, Yunanistan’da da bu konuda bir sıkıntı vardı, ancak uygulanan program neticesinde bu sıkıntı aşıldı. Bir bölgeye ne yapılacaksa yapılsın bu, bölgesel yönetimin denetiminde yapılmalıdır. AB diyor ki, “Bu paradan yararlanmak istiyorsanız, bölgesel yatırım politikaları belirlemek zorundasınız.” Türkiye de bölgesel kalkınmayı ön plana çıkarmalı ve bu fonlardan yararlanmasını bilmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı