REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatta 8. sırada

Denizli ihracatta 8. sırada

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Şubat ayı ihracat rakamlarını Denizli’den açıkladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı toplantıda açıklanan rakamlara göre, Denizli Şubat ayında en çok ihracat gerçekleştiren iller sıralamasında 8. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Toplantıda ayrıca, en çok ihracat gerçekleştiren firmalar da ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2014 Cumartesi, 14:34

Denizli İhracatçılar Birliği’nin ev sahipliği yaptığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladığı basın toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

DENİZLİ HAZIR GİYİMDE DÜNYA BAŞKENTİ
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’nin Türkiye’de en çok ihracat yapan 8., kişi başına düşen ihracatta ise 5. sırada yer aldığını söyledi. Kocasert, “Denizli aslına bakarsanız birçok parametrede Türkiye’de ilk 10 içinde yer buluyor. Denizli sadece bugün ihracatçı veya sanayici olmuş bir kent değil. Denizli 10 yıl önce ev tekstilinde dünyanın çok önemli merkezlerinden biriydi. Adeta başkentti. Denizli ihracatının yüzde 75’ini hazır giyim oluşturuyordu. DENİB 20.yılında gerçekleştirdiği üstün başarıyla 2.1 milyon dolarlık ihracatın altına imza attı” dedi.
Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Büyükekşi’nin açıklamalarına göre; Türkiye’nin Şubat ayında ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 12 milyar 93 milyon dolar oldu. Yılın ilk iki aylık ihracatı, yine geçen yıla oranla yüzde 6,5 artarak 24 milyar 565 milyon dolar olarak gerçekleşti. Birlik kaydından muaf ihraç kalemleri hariç, net mal ihracatının ilk 2 aydaki kümüle artış performansı yüzde 6,8 oldu. Son 12 aylık dönemdeki ihracat ise yüzde 0,6 aynı döneme kıyasla gerileyerek 152 milyar dolara indi.
Şubat ayında en fazla ihracatı, 1 milyar 836 dolar ile otomotiv sektörü yaparken, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 1 milyar 489 milyon dolar ile ikinci sırada, kimyevi maddeler sektörü ise 1 milyar 449 milyon dolar ihracat ile üçüncü sırada yer aldı.

“BÜYÜME HEDEFİ TUTACAK”
Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişme gösterdiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, “Gerek Türkiye gerek Merkez Bankası gibi kuruluşlar Türkiye’nin büyümesinin 4.’ün üzerinde olacağını düşünüyorlar. Türkiye’de suni olarak üretilen 17 Aralık olaylarıyla, 25 Aralık olaylarıyla beklentiler aşağı çekilmeye çalışılıyor. Bazı kesimler, karamsar bir tablo çizme gayretindeler. Ama her şeye rağmen Türkiye’nin bu dönemde yaşacağı gelişmeler tam tersi olacaktır. Türkiye beklentilerin üzerinde büyücektir. İhracatını artıracaktır. 2014 yılında 166 milyar dolarlık hedefi tutturacaktır. Biz rahmetli Turgut Özal’la başlayan süreçte Türkiye’de daha çok ihracat daha çok üretim, istihdam, refah, aş, işle, daha çok tüketim ile daha çok büyümeyi hedefledik. Artık Türkiye sistematiğini bu yönde oluşturdu” diye konuştu.
Toplantının sonunda, Şubat ayında en çok ihracat gerçekleştiren 5 Denizlili firmaya da ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı