REKLAMI GEÇ

OSB’de seçimin kazananı Uslu

OSB’de seçimin kazananı Uslu

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı ve sanayiciler, 20 yıldır başkanlık yapan Abdülkadir Uslu’ya 96 oyla iki yıl daha yetki verdi. Diğer aday Mehmet Tosunoğlu ise 65 oy aldı.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 16:58

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığına Süleyman İlgeri, divan katipliklerine de Necip Filiz ve Yüksel Arpacı seçildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Adnan Yüksel, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve sanayiciler katıldığı genel kurulda, gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandı.

Genel kurulda Başkan adayları da söz alarak, birer konuşma yaptı. Adayların kullandığı sert üslup, seçimde yaşanacak çekişmenin göstergesiydi.

ic-tosunoglu

OSB Yönetim Kurulu Başkan adaylarından Mehmet Tosunoğlu,  “OSB’de 19-20 yıldır tek liste ile seçim gerçekleşti. Biz de bundan rahatsız olduğumuz için bu yıl aday olmak için arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Biz makam sevdasında değiliz. Biz seçimi kazanırsak burada her 2 yılda bir seçime girsek bile yönetimimizin yüzde kırkını değiştirerek en geç 3 yıl içinde yenilenmesini sağlayacağız. Yıllardır sanayideyiz ve tecrübeliyiz . Bizler kimsenin oyuna haciz koymuyoruz, kimseyi sıkıştırmıyoruz insan olan anlar. Oy veren de vermeyen de sağ olsun” dedi.

ic-uslu

OSB’nin 20 yıldır başkanlığını yapan ve yeniden aday olan Abdülkadir Uslu ise, ” Bizim rüşvet aldığımızı ve haram yediğimizi açıklayamayan şerefsizdir. Bizlere iftira atanlar hırsız diyen rüşvet istedi diyenler kendilerinden utanmalı. Biz buraya 20 yıldır emek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Oy verenden de Allah razı olsun, vermeyenden de. Karşımıza aday çıkması, demokrasinin olması bizleri mutlu etti. Ancak adaylık sürecinde bizlerin ne hırsızlığı neden rüşvetçiliği kaldı” dedi.

Adayların konuşmalarının ardından Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yönetim kurulu ve başkanını belirleyecek seçimlerde oy kullanma işlemi başladı.


ic-oylamaOY SAYIMI BAŞLADI
OSB secim heyecanında oy verme işlemi bitti ve oylar açılmaya başladı.176 üyenin oy kullandığı seçimde zarflar açılarak sayılmaya başlandı.

“USLU İLE DEVAM” DEDİLER
Organize Sanayi Bölgesi tarihinde en yüksek katılımla gerçekleşen genel kurulda oyların sayımı tamamlandı ve 96 oy alan Abdülkadir Uslu, 1995 yılından bu yana olduğu gibi bir kez daha kazandı. Başkanlık için yarışan Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ise 65 oyda kaldı.

Uslu başkanlığındaki yönetim kurulunda Deniz Tekstil’den Derya Baltalı, Ekpen Tekstil’den Ali Yavuzçehre, Doksan Tekstil’den Kemal Özdemir ve Fatih Ferforje’den Necip Filiz görev aldı.

TOSUNOĞLU: BUNDAN SONRA USLU’NUN YANINDAYIM
Genel kurul sonrası açıklama yapan Tosunoğlu, “Bundan sonra kimse bana gelip de ‘bu adam bunca yıldır niye burada’ diye isyan etmesin. İki yıl sonraki genel kurulda yeni bir aday çıkarsa, ben Uslu’yu destekleyeceğim, ölünceye kadar onu destekleyeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı