REKLAMI GEÇ

Devlet Güneş Enerjisi’nde Bereket’e güveniyor

Devlet Güneş Enerjisi’nde Bereket’e güveniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız güneş enerjisi konusuna ilişkin yasal düzenlemede sona gelindiğini belirtti. Ege’nin güneş enerjisinde bir üs olacağına dikkat çeken Yıldız, Bereket Enerji gibi yerli sermaye şirketleri ile güneş enerjisinde Türkiye’nin önemli bir ivme kazanacağına inandıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2013 Cumartesi, 19:17

Türkiye’nin enerji devleri arasına iren Denizli merkezli Bereket Enerji Grubu, devletin yasal düzenlemelerini tamamlamak üzere olduğu güneş enerjisi konusunda da güvendiği önemli şirketler arasında.

Ankara’da gerçekleştirilen Gediz Elektrik’in devir teslim töreni sonrası, Bereket Enerji ‘nin yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ile kameralar karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güneş enerjisinin yasal mevzuatında sona gelindiğine vurgu yaptı.

Güneş enerjisinde Ege’nin bir üs rolü üstleneceğini aktaran Bakan Yıldız, “Ege güneş enerjisi konusunda en önemli bölgelerimizden bir tanesi. Şimdiden özel yatırımlar konusunda da ciddi mesafe kat attı” diye konuştu.

Türkiye’nin cari açığı konusunda büyük bir kalem oluşturan enerji maliyetleri açısından umut bağladığı güneş enerjisinde yerli sermaye şirketlerine güvendiklerini ve inandıklarını dile getiren Bakan Yıldız, “Bunlardan biri de şüphesiz Bereket Enerji. Ceyhan beye ve ekibine güveniyoruz. Güneş enerjisi ile ilgili mevzuat bittiğinde bölgede yerli sermayeye önemli görev düşecek” dedi.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, daha önce Denizlihaber.com’a yaptığı özel röportajında, güneş enerjisi ile ilgili yasal mevzuatın tamamlanmasının ardından bu alanda da önemli görevler üstlenme hazırlığında olduklarını açıklamıştı. İleri teknoloji üretimi yapacak dev bir fabrika kuracaklarını da belirten Saldanlı, güneş enerjisi santrallerinde kullanılan materyallerin üretimini yaparak tedarikçi rolü de üstlenmek üzere yola çıktıklarını duyurmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı