REKLAMI GEÇ

Japon gibi yaşadı Japon gibi öldü

Japon gibi yaşadı Japon gibi öldü

Yüksek lisansını yaptığı Japonya’dayken Uzak Doğu kültürünü benimseyen ve iş hayatında Japon işletmeciliğini uygulayan iş adamı Sözkesen, yine bir Japon gibi onur intiharıyla yaşamına son verdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2009 Çarşamba, 17:56

Bundan 6 ay önce konkordato ilan eden Funika Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, işyerinde intihar etti. Funibo hariç, bütün işletmelerindeki üretimi durduran Funika Holding Patronu Sözkesen, uzun süredir borçların ödenmesi için çabalıyordu. Bugün Funika’dan gelen haber Denizli’yi şok etti.

Olay yerine gelen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, içeride bir süre incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erkmen, “8 saat önce kendisini, odasına kilitlemiş. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bir ihmal de söz konusu. Çünkü fabrikaya geldiğinde morali çok bozukmuş, personel kendisini ikna etmeye çalışmış. Ancak emniyete haber vermeyi düşünenemişler. Sonuçta bu üzücü olay meydana gelmiş. Böylesine bir işadamımızı kaybetmek gerçekten bizi de üzdü. Keşke yaşanmasaydı” diye konuştu.

Erkmen, işadamı ile en son olarak 1 ay önce görüştüğünü, ancak Sözkesen’in o konuşmada intihara meyilli bir kişiden daha ziyade, yaşama sımsıkı bağlanmış yeni projeleri olan, içinde bulunduğu durumdan umutla çıkmaya çalışan bir iş adamı profil çizdiğini dile getirdi.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, nöbetçi savcının gelmesini bekliyor.

Sözkesen’in bugün saat 17.00 sularında, henüz resmi makamlar doğrulamasa da holdingin idari merkezindeki çalışma ofisinde, kafasına silahla bir el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi.

NURİ SÖZKESİNİN HAYATI

1962-67 yılları arasında Denizli Zafer İlkokulu’nda, 1967 -70 yılları arası Denizli Merkez Ortaokulu’nda, 1970-73 yılları arasında Denizli Lisesi’nde okudu. 1973- 79 ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde okudu.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat bölümünden mezun olduktan sonra sırasıyla Benedict Schule, Zürih, İsviçre’de Almanca dil öğrenimi, Zürih Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde ise misafir öğrenci olarak öğrenimini sürdürdü.

Yüksek lisansını JAIMS (Japon Amerikan İdari Bilimler Enstitüsü) Honolulu, Havai’de ve Tokyo’da Japon İşletmeciliği üzerine yaptı.

Japonya’da staj yaptığı Fujitsu, Nihon Kokan, Kanematsu firmalarının ilk hecelerinden oluşan şirketi FUNIKA’yı 1985 yılında kurdu.

Funika, bu gün 5 kıtada 51 ülkeye ihracat yapan FUNIKA evgiyimi ve siriusUFO markalarıyla piyasada yer alan; tekstil, otomotiv ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren 1000 kişilik bir gruptan oluşuyordu.

Japon İşletmeciliği ihtisası yaptığı Honolulu ve Tokyo’da yerleşik Jaims Enstitüsünün, 2002 yılında 30. kuruluş yılı çerçevesinde düzenlenen değerlendirmede 20700 mezun arasından “Seçkin Mezun Ödülü”nü alan 3 kişiden biri olmuştu.

Ekonomik kriz nedeniyle birçok firmasını kapatan, yaklaşık 6 ay kadar önce konkordoto ilan eden Funika Holding’in sevecen ismi Sözkesen, ufolara ve uzaybilimine yönelik ilgisiyle de tanınıyordu.

Ulusal ve yerel düzeyde 30 ayrı sivil toplum kuruluşuna üyeydi.

Sn. Sözkesen, evli ve 3 çocuk babasıydı. İngilizce, Almanca ve Japonca biliyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı