REKLAMI GEÇ

ŞİİR GİBİ OTEL

ŞİİR GİBİ OTEL

Denizli’de şiir tadında bir otel, açılışının ilk gününde inşaatı yapan mühendis ve personele verilen iftarla birlikte hizmete girdi

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2011 Çarşamba, 15:42

Denizli’de Şiir Otel hizmete girdi. İşadamı Esat Bozbıyık ve Mehmet Bozbıyık tarafından ilginç dizayn edilen ‘Şiir Otel’ önceki akşam otelin inşaatını yapan mühendis ve personele verdiği iftar ile hizmete açıldı.

2 sene boyunca 92 çalışan ile inşa edilen Şiir Otel, diğer otellerin aksine, içinde bulundurduğu sanatsal figürlerle bir ilki de beraberinde getirdi. Sanat ruhunu ön plana çıkartan Otel sahibi Esat Bozbıyık, otelin girişinden odalara kadar, duvarları şiirlerle süsleyip, lobiden yemekhane ve toplantı odasına kadar ünlü Türk şairlerinin rölyeflerini koydu. 52 oda olan ve 110 yataklı otelde, lobiden başlayan Mehmet Akif Ersoy, Orhan Veli, Necip Fazıl Kısakürek başta olmak üzere şairlerin 16 rölyef, 4 büst ve 250 şiirini otelin çeşitli yerlerine yaptırdı.

Bununla da kalmayan Bozbıyık, kalem tutan el gibi sanat içeren figürler koydu. Amacının sanatı açtığı otelde yaşatmak olduğunu söyleyen Esat Bozbıyık, “Otelin her yerinde sanatçıların rölyef, büst ve şiirlerini görebilirsiniz. Sanat ruhunun yaşaması üzerine otel kurduk. Bugün burada bu oteli bu hale getirip inşa eden mühendislerimize ve personele iftar yemeği veriyoruz. Aynı zamanda burada ilk onları konuk edeceğiz. Bu eseri yarattıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı