REKLAMI GEÇ

Büyükşehirler sıkıntılı

Büyükşehirler sıkıntılı

Denizli’de İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şubesi’nce düzenlenen konferansa katılan Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elben, yeni kurulan büyükşehirlerde sıkıntılar yaşandığını, ancak bunların bir bölümünün yıllar önce kurulan büyükşehirlerde de görüldüğünü bildirdi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2014 Cumartesi, 13:23

İMO Denizli Şubesi, üyelerini büyükşehir uygulamalarıyla ilgili bilgilendirmek üzere “Büyükşehir Denizli” konulu konferans düzenledi. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki konferansa Vali Yardımcısı Ali Sözen, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Ünal, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve inşaat mühendisleri katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İMO Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, amaçlarının büyükşehir düzenlemesinin ardından yaşanan sıkıntıların giderilmesine sağlayacak çözümler üretilmesine katkı koymak, sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulmasını sağlamak olduğunu söyledi..

Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elben, 30 Mart seçimlerinden sonra yeni kurulan büyükşehirlerde bazı sıkıntılar yaşandığına işaret etti. Elben, “Denizli yıllardan bu yana büyükşehir olmayı çok istedi ve çok mücadele verdi. Son olarak 30 Mart seçimlerinden önce mecliste yapılan düzenleme ile birlikte büyükşehir olmaya hak kazandı. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra eklenen yeni belediyeler ile artık toplam 30 büyükşehir var. Kurulan yeni büyükşehirlerde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bu yıllardan beri büyükşehir olan illerimizde bile yaşanan sıkıntılar ve karmaşıklıklar” dedi.

“68 BELDE BELEDİYESİ VE 359 KÖY KAPATILDI”
30 Mart seçimlerinden sonra Denizli’de 68 belde belediyesi ile 359 köyün tüzel kişiliğinin sona erdiğini anımsatan Elben, “Denizli’nin büyükşehir olmasından bazı köy ve belde belediyelerin tüzel kişiliği kaldırılarak yeni belediyeler kuruldu. Rakamsal olarak baktığımız zaman Denizli’de, 68 belde belediyesi ve 359 köyün tüzel kişiliği elinden alındı. Türkiye genelinde ise bin 579 belde belediyenin ve 16 bin 500 köyün tüzel kişiliği elinden alındı. Bunun yanında bin 396 yeni belediye kuruldu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı