REKLAMI GEÇ

İMO Başkanı Şenel yeniden aday

İMO Başkanı Şenel yeniden aday

İnşaat Mühendisleri Odası, 20 Şubat Cumartesi günü 13. Genel Kurul’a gidiyor. İMO Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, düzenlediği basın toplantısında yeniden göreve talip olduğunu açıkladı, odanın en büyük sorununun üyelerin mesleki menfaatlerin etrafında bir araya gelememeleri olduğunu söyledi. Ortak sorunların çözümü için tek ses olmaları gerektiğini ifade eden Şenel, genel kurul da üyelerin listesine sahip çıkmasını istedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2016 Perşembe, 16:05

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde 20 Şubat Cumartesi günü seçim heyecanı yaşanacak. Mevcut başkan Şevket Murat Şenel, düzenlediği basın toplantısıyla yeniden oda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Şenel’in listesinde 12. Genel Kurul’da başkanlık için yarıştığı Bülent Şahan da yer alıyor.

Toplantıya, Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarını kınayarak başlayan Şenel, hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Oda yönetimine yeniden talip olduklarını ifade eden Şenel, “Geçen dönem oda yönetimine talip olduğumuz zaman ülkemiz yerel seçimlere ve ilimiz de büyükşehir olmaya hazırlanıyordu. Gerek kamuda ve gerekse özel sektörde çalışan meslektaşlarımızı ciddi şekilde etkileyen yerel yönetimlerin yeniden yapılanması gerektiren bu sürecin etkilerini en çok hisseden meslek gruplarından biri olduk. Bu geçiş sürecinde meslektaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirmeye ve çözüm yolları aramaya çalıştık” dedi.

imo-senel-aday-ic

Şenel, geçen iki yıllık sürede en büyük sorunlarının, üyelerin mesleki menfaatlerin etrafında bir araya gelememeleri ve ortak sorunların çözümü için tek yürek olamamaları olduklarını gördüklerini söyledi.

Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin üyeler ve oda arasındaki ilişkilerin önemli ölçüde zedelediğini öne süren Şenel, “Meslek odalarının yetkilerini ve dolayısıyla da etkinliğini ortadan kaldıran bu düzenlemeler, mühendislik mesleğini sebep olduğu kalitesizlik batağına sürüklemektedir. Bu süreçte asıl zarar gören ve etkisizleşen meslek odalarından ziyade mesleğin kendisi olmuştur. Bütün bu şartlar altında uzlaşarak çözebileceğimiz sorunlarımızın birbirimizi yaralayarak çözebileceklerimizden çok daha olduğuna inanıyoruz. Uzlaşı ve çözüm hedefi ile bir araya gelen bu anlayışa ve listeye üyelerimizin sahip çıkmasını bekliyoruz. Hem Denizlimizin, hem de mesleğimizin kazanacağı bir genel kurul olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mevcut Başkan Doç. Dr. Şevket Murat Şenel’in listesinde şu isimler yer alıyor: Bülent Şahan, Ali Aydın, Recep Uzunca, Naile Peker, Işıl Şengül, Yavuz Yıldırım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı