REKLAMI GEÇ

200 gebe düve sahiplerine verildi

Denizli Tarım İl Müdürlüğü’nce, Denizli’de hayvancılığın geliştirilmesine yönelik uygulanan projeler kapsamında, 200 baş Holstein ırkı gebe düve, Ocak ayı içerisinde sahiplerine teslim edildi.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Kırsal alanda yaşayan halkın refah düzeyinin arttırılması amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nün müşterek yürüttüğü, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanan, Ortaklar Mülkiyetinde Süt Sığırcılığı Projeleri birbiri ardına gerçekleştiriliyor.

78 ortaklı S.S. Tavas-Denizoluk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ortaklar mülkiyetinde, 100 başlık (50 Aile x 2 Baş/aile) süt sığırı projesi için müracaatta bulundu. Kooperatife proje kapsamında, 636 bin 780TL kredi tahsis edildi ve ahır inşaatlarının tamamlanmasının ardından, 21 Ocak 2009’da, 100 baş Holstein ırkı gebe düve, hak sahiplerine dağıtılmıştır.

136 ortağı bulunan S.S. Çağırgan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne de 610 bin 780 TL kredi tahsis edildi ve bu kooperatife üyelerine de 100 baş Holstein ırkı gebe düve, 27 Ocak’ta verildi.

Kooperatifler, kullandıkları kredilerini, faizsiz olarak, ilk 2 yıl ödemeden, 5 yıl içerisinde ödeyecek. Denizli Tarım İl Müdürlüğü, uygulanan projelerin başarılı olması için kooperatifleri sürekli takip ediyor ve teknik destek sağlıyor.

Uygulanan projeler, geçimini büyük ölçüde tütün, hububat ve kısmen de hayvancılıktan sağlayan Tavas’a bağlı Çağırgan Beldesi ve Denizoluk Köyü’ndeki hayvancılık kültürünün gelişmesine ve gelir seviyesinin artmasına büyük katkı sağlayacak.

Tarım İl Müdürlüğü’nce projelendirilen ve 2009’da uygulanacak 29 adet Ortaklar Mülkiyetinde Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında, bin 619 aileye, 3 bin 238 baş daha gebe düve dağıtımı yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı