REKLAMI GEÇ

5 günlük kampın hediyesi

5 günlük kampın hediyesi

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5 günlük Lider Çocuk Kampı’na katılan 22 öğrenciye katılım belgeleri tören ile verildi. Öğrencilere, başarılı geçen kampın ödülü olarak da bisiklet hediye edildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 12:23

Lider Çocuk Kampı’na katılan 22 öğrenciye Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kampın amacının çocukları doğa ile buluşturmak, gıda üretiminin halkaları hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Kutlu, “Çocuk tarım kampı uygulamaları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde “Lider Çocuk Kampı” adı altında Raşit Özkardeş İlkokulu’ndan katılan 22 öğrenciye 1 hafta boyunca tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi verildi. Çocuklara doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırıldı. Doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları binalardan, dört duvar arasından çıkarmayı, doğa ile buluşmalarını sağlamayı amaçladık ve bunu da başardığımıza inanıyoruz” dedi.

ic

Konuşmaların ardından öğrencilere katılım belgeleri ile birlikte birer bisiklet hediye edildi. Öğrenciler, heyecan ve sevinç içinde ilk sürüşlerini yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı