REKLAMI GEÇ

5. Tarım Fuarı açıldı

5. Tarım Fuarı açıldı

Denizli’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, EGS Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 100 firmanın ürünlerini tanıttığı fuar, tarım sektörünün ulusal ve uluslar arası firmalarını bir araya getiriyor. AEGEANAGRI 2009 Fuarı, 5 gün boyunca sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinden biri olan Denizli’de gerçekleştirilen, AEGEANAGRI 2009 5. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı bölgenin tek ve yılın ilk bölgesel tarım fuarı olma özelliğini taşıyor. Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Denizli Tarım İl Müdürlüğü, Denizli Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası, KOSGEB, Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen fuara, Türkiye genelinden 50 bini aşkın profesyonel ziyaretçi katılması bekleniyor. Fuarın açılış törenine, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, işadamları çiftçiler ve davetliler katıldı.

Fuarı organize eden Orion Fuarcılık Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, fuarın açılışında Türk tarımının öncü firmalarıyla birlikte olduklarını söyleyerek, “Denizli ve Ege Bölgesi tarım sektöründe önde gelen firmalarıyla ses getiriyor. Tarım ve hayvancılığa verilen önem de Denizli ekonomisinde büyük ölçüde kendisini gösteriyor. Fuara katılan firmalara teşekkür ediyorum” dedi.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, tarım sektörünün Türkiye’nin bir geleceği olduğunu, teknolojideki gelişmelerle tarımın daha verimli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Toplulaştırma çalışmalarında GAP’tan sonra Denizli’deki çalışmaların Türkiye’de ikinci sırada geldiğine dikkat çeken Tefenlili, güç birliği ile tarımın daha üst seviyelere tırmandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

DTO Başkanı Necdet Özer ise, ticaret ve sanayi alanlarında büyük rekabet yaşandığını, fuarcılık ve reklamın, bu konuda ön plana çıktığını söyledi. Denizli’nin her zaman tekstille anıldığını sözlerine ekleyen Özer, tek bir sektöre bağlı kalınmaması gerektiğini söyleyerek, DTO olarak tarım sektöründe kendilerinin de öncülük yaptıklarını dile getirdi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, yapılan fuarın tarım sektörüne ve çiftçiye güç katacağını, Denizli’de son yıllarda tarım alanında çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini söyleyerek, hedefin yeni teknolojiler kullanılarak daha sağlıklı ürünler yetiştirilmek olduğunu ifade etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nuri Sorman, insanoğlunun var olduğu sürece tarım sektörünün olması gerektiğini, tüm dünyada tarım sektörünün desteklendiğini söyledi. AB bütçesinin yüzde 45’inin tarıma ayrıldığına dikkat çeken Sorman, tarım sektörünün altyapısının ülkemizde oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, yaşamın temelini tarımın oluşturduğunu, tarım sektöründe son yıllarda teknolojiye uyularak ilerleme kaydedildiğini söyledi. Çiftçilerin topraklarını tahlil ettirerek ne ekebilecekleri konusunda bilgilendirdiklerini sözlerine ekleyen Vali Yardımcısı Sinan, bir metre toprağın bile heba edilmeden ekilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler, fuar alanını gezerek stant açan firmaların ürünlerini inceledi. Kale Kaymakamlığı tarafından açılan stantta davetlilere biber tatarı ikram edildi. 1 Mart 2009 tarihine kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak olan ve 15 bin metrekare kapalı alanda yapılan fuarda; tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, traktörler ve ekipmanları, hayvancılık, hayvansal üretim teknolojileri ve ekipmanları, seracılık, tohum, fide, gübre üreticileri ile sulama sistemleri ve teknolojileri stantları bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı