REKLAMI GEÇ

Çiftçi sigortasında sıkıntı yaşanıyor

Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, SGK’nın 1 Ekim 2008’de aldığı karar nedeniyle, çiftçi sigortasında sıkıntılar yaşandığını söyledi. Gemici, ziraat odalarının üyelerine, pazar yerlerinde az yer verilmesi nedeniyle de sıkıntılar yaşandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

Denizli Ziraat Odaları Genişletilmiş İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yavuz Erkmen’in de katılımıyla toplantı. Toplantıda, tarımda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi. Değirmende Alabalık Restoran’da yapılan toplantıya, Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Gür, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, ilçelerin ziraat odaları başkanları ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, Denizli insanının çok çalışkan ve müteşebbis olduğunu söyledi. Denizli’nin en önemli gelir kaynağının tekstil olduğunu belirten Vali Erkmen, tekstilin yanı sıra, çok önemli başka sektörlerde de üretim yapıldığını vurguladı. Bu önemli sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgilenen birçok ailenin olduğunu söyledi. Toplulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, Denizli’nin toplulaştırma çalışmalarına en çok önemi veren il olduğuna dikkat çekti.

Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici de, tarım ve hayvancılık sektöründe bazı sorunların bulunduğunu söyledi. İlk olarak SGK’nın 1 Ekim 2008 yılında çıkardığı karar ile çiftçi sigortasında sıkıntı çekildiğini vurgulayan Gemici, mahallelerde kurulan pazaryerlerinde de, satış yapmak isteyen üyelerine az yer verildiğini, bu nedenle bazı sıkıntıların meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, ilçe ziraat oda başkanları da yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm önerilerini sundular. Toplantının son bölümünde, günün anısına Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici tarafından Vali Yavuz Erkmen ve diğer katılımcılara plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı