REKLAMI GEÇ

“Damla sulama için verilen hibeden yararlanın”

“Damla sulama için verilen hibeden yararlanın”

Vali Yavuz Erkmen, DSİ’nin, çiftçilerin, damla sulama sistemlerine geçmeleri için çiftçilere verdiği yüzde 50 hibeden yararlanmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2010 Çarşamba, 17:02

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde, ilgili kurumların eksikliklerini belirlemek, yapılması gerekenleri tespit etmek ve somut önerileri değerlendirmek amacıyla yapılan sektör toplantıları sürüyor. “Ulaşım, Haberleşme, Kentsel ve Kırsal Altyapı” konulu sektör toplantısı, Polisevi’nde yapıldı. Vali Yavuz Erkmen’in başkanlık ettiği toplantıda; Türk Telekom İl Müdürü Osman Karakaş, AYDEM Denizli İl Müdürü İsmail Topkara, Kentgaz Denizli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdür Yrd. H.Işık Deniz, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, DSİ 212. Şube Müdürü Nuri Ünlü, Karayolları İzmir Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Bulut, TCDD Genel Müdürlüğü APK Şube Müdürü Ömer Çelik, DHMİ Çardak Havaalanı Müdür Yrd. Garip Topçuoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yrd. İ.Edip Yılmazlı ve Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör kurumlarının yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdiler. Kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından katılımcılar; ulaşım, haberleşme, kentsel ve kırsal altyapı alanında yaşanan sıkıntılar ve yapılmasını düşündükleri önerilerini sundular.

Katılımcıların önerilerinde: Sokak lambalarının yanmaması, köylerde yeni kurulan mahallelere sokak lambası yapılması ve evlere elektrik hatlarının bağlanması, trafo sıkıntılarının giderilmesi, çürüyen ağaç direklerin değiştirilmesi, İller Bankası’nın kredi desteğinden köylere de kredi desteği verilerek, köylerin yararlanmasının sağlanması, sulama mevsimine kadar eksikliklerin giderilmesi, köylere döşenen kilit taşlarının arttırılması gibi konular öne çıktı.

Vali Yavuz Erkmen toplantı öncesi ve sonrası yaptığı konuşmasında, sektör toplantılarının önemine değinerek, elde edilen istek ve önerilerin toparlanarak ilgili kurum ve bakanlıklara iletileceğini söyledi. Akbaş Barajı’nın 32 milyon TL’ye ihale edildiğini söyleyen Vali Erkmen, barajın yapılması ile Denizli için büyük bir sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Yenicekent HES’in de önümüzdeki aylarda yapımına geçileceğini ifade eden Erkmen, buranın da tamamlanıp hizmet vermesinin, Denizli ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizdi. Vali Yavuz Erkmen ayrıca, çiftçilerin damla sulama sistemlerine geçmeleri için DSİ’nin verdiği yüzde 50 hibeden yararlanmalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı