REKLAMI GEÇ

Aşılatmayan yandı

Aşılatmayan yandı

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kuduz ve brusella hastalığı ile mücadele çalışması başlattı. İl genelinde 450 bin küçük ve büyükbaş hayvanı aşılamayı hedefleyen il Müdürlüğü, aşı yaptırmayan hayvan sahiplerine 6 bin 400 lira idari para cezasının uygulanacağını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2013 Cuma, 16:38

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Türkiye ve İl ekonomisinde önemli bir gelir kaynağı olan hayvancılıktan beklenilen verimin alınabilmesi için, bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadelenin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Ülke genelinde ekonomik kayba neden olan Brusella hastalığına karşı aşılanma çalışmalarının başlatıldığını belirten Kutlu, “2011 yılında Brusella Hastalığının yaygınlığı konusunda yapılan çalışmaların sonuçları, hastalığın eradikasyonunu sağlamış ülkelerin mücadele stratejileri çerçevesinde Bakanlığımız uzmanları tarafından değerlendirildiğinde, ülkemizde Brusella ile mücadelede kitle aşılaması yapılmasının en etkili yöntem olduğuna, kitle aşılamasının ise her yaştaki dişi hayvana güvenilir olarak uygulanabilecek konjuktival aşılama ile yapılmasına karar verilmiştir” dedi.
450 BİN HAYVAN AŞILANACAK
Denizli’de tüm dişi büyükbaş ve dişi küçükbaş hayvanlar ile damızlığa ayrılacak erkek hayvanlar Brusella Hastalığına karşı aşılanacağını açıklayan Kutlu, “ Bu başarıyı sağlamak için il ve ilçe teşkilatlarımızda görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyeni/teknikerleri tüm belde ve köylerde ev ev dolaşacak, gebe hayvanlarda dâhil olmak üzere 3 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlar ile küçükbaş hayvan sürülerini aşılayacaklardır. Aşılama çalışmaları kapsamında merkez ve 18 ilçe merkezi ile 357 Köy ve 88 Kasabada, 27 bin işletmedeki 150 bin dişi büyükbaş ve 12 bin işletmedeki 300 bin dişi küçükbaş hayvanın aşılanması hedeflenmektedir. Ayrıca diğer bir Zoonoz hastalık olan kuduzla mücadele amacıyla Bakanlığımızca kuduz aşılama kampanyası 04.03.2013 tarihi itibariyle başlamıştır. İlimizdeki 18 bin 500 kedi ve köpek mart ve nisan aylarında kuduz hastalığına karşı aşılanacaktır” diye konuştu.

CEZASI 6 BİN 400 LİRA
Kutlu, hayvanlarına Brusella aşısı ve Kuduz aşısı yaptırmayan vatandaşlara ise 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği 6 bin 400 TL İdari para cezası uygulanacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı