REKLAMI GEÇ

Ters laleye organik besin takviyesi

Ters laleye organik besin takviyesi

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’ne bağlı Hayrettin Köyü’nde yetiştirilmeye başlanan Ters lalere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organik besin takviyesinde bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2013 Cumartesi, 18:33

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bozkurt İlçesi, Hayrettin Köyü’nde uygulamaya koyduğu Ters Lalelere organik besin takviyesinde bulundu. Kasım ayında dikimi yapılan soğanların daha iyi gelişmesi amacıyla üreticilere, 20 çuval organik madde veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, üretimi de yerinde inceledi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Karagül ve Tekniker Canan Koç Hayrettin Köyü’ne giderek, çiftçilere ters lalenin yetiştirilmesi ve organik besin takviyesinin uygulanması ile ilgili eğitim verdi.

Yapılan kontrollerde üretim parsellerindeki soğanlarda henüz bir sürme olmadığı, koy florasında bulunan kardelenlerin ise çiçek açtıkları görüldü. Aşırı çamur nedeniyle uygulanamayan organik toprak düzenleyicinin uygun hava ve toprak şartlarında nasıl uygulanması gerektiği, teknik elemanlar tarafından yetiştiricilere anlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı