REKLAMI GEÇ

İlk proje, kadın girişimciden

İlk proje, kadın girişimciden

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü ilk kez çağrıya çıktığı 9. Başvuru Çağrı Döneminde ilk projesini teslim aldı. İlk proje kadın girişimciden geldi. Hatice Bilge Vural, Çivril ilçesi Gürpınar mevkiinde, 25 bin kapasiteli kanatlı eti üretim tesisi kuracak.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 18:01

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, IPARD fonlarından desteklenecek projeleri kabul etmeye başladı. İlk projenin kadın girişimciden geldiğini açıklayan TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, proje, 758 bin 485 lira hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Çivril ilçesi Gürpınar mevkiinde, 25 bin kapasiteli kanatlı eti üretim faaliyetinde bulunacak İhlas Besicilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait bir milyon 166 bin 900 TL’lik bütçeli bir proje olup, kadın girişimci Hatice Bilge Vural’ın yüzde 65 oranında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun İPARD fonlarından geri dönüşümsüz olarak faydalanacak. Desteklenecek toplam tutar 758 bin 485 lira olduğunu açıklayan Dağdeviren, başvuru sonrası süreç hakkında bilgi verdi.

Denizli ilinde yatırım yapmayı planlayarak İPARD fonlarına başvuran faydalanıcıların projelerinin inceleneceğini ve sonrasında sözleşme imzalanacağını açıklayan Dağdeviren, Sözleşme imzalanmasından sonra yatırımlarını uygun bir şekilde gerçekleştiren faydalanıcılara ödenecek olan kamu katkısının yılsonuna kadar ödenmesinin planlandığını ifade etti.

9. Başvuru Çağrı Dönemi 22 Mart 2013 Cuma günü saat 21.00’da sona ereceğini, başvuru sahiplerinin projelerini bu zamana kadar TKDK Denizli İl Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerektiğini hatırlatan Dağdeviren, bu çağrı ilanından sonra tahmini olarak birkaç ay içinde yeni bir çağrı ilanına çıkılabileceğini ifade etti. Bu noktada yatırımcılardan, 9. Çağrı ilanına projeleri yetişmeyen yatırımcıların 10. Çağrı ilanı için şimdiden çalışmalara başlamalarını, her türlü sorun ve talepleri için çınar meydanında yer alan kurum binasına tüm yatırımcıları beklediğinin altını çizdi. Sorun değil çözüm üretme parolası ile yola çıkıldığını bu şekilde odaklanarak çalıştıklarını ifade eden Dağdeviren, Denizli iline daha fazla yatırım yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı