REKLAMI GEÇ

Valilik Sera OSB için harekete geçti

Valilik Sera OSB için harekete geçti

Türkiye’nin ilk Organize Sera Bölgesi (OSB) özelliğini taşıyan jeotermale dayalı Sarayköy OSB’nin ihalesine katılan olmayınca Valilik harekete geçti.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2013 Perşembe, 11:16

Seracılıkta jeotermal ısıtma ile girdi maliyetlerini dibe çeken Türkiye’nin ilk organize sera bölgesi Denizli’de yatırımcıları için ihaleye çıktı. Yaklaşık 16 milyon liraya mal olan OSB’de 401 dönüm de 11 parsel yatırımcısına sunuldu. Metrekaresi 42 lira muhammen bedelle açık artırma usulü ile sera bölgesi, İl Özel İdaresi Encümen Salonu’nda gerçekleşen ihaleye ise 20’ye yakın yerli yabancı firma ön şartname almasına rağmen katılmadı.

Denizli kamuoyunun yakından takip ettiği ve sonucu beklediği ihale de bu durum üzüntü yarattı. OSB’nin ihalesine katılan olmayınca Valilik harekete geçti. 401 dönüm arazide 11 parsel için yabancılarında içinde bulunduğu 20 firmanın ön şartname almasına rağmen ihaleye katılım olmaması değerlendirildi ve bilgilendirme eksikliği üzerinde duruldu. Bu nedenle şartname alan firmalar başta olmak üzere seracılıkta dev firmalara birer bilgilendirme mektubu gönderildi. Ayrıca birçok firma aranarak özel bilgilendirme yapıldı. Organize sera bölgesi ikinci ihalesinin Ağustos ortalarında olacağı öngörülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı