REKLAMI GEÇ

Çiftçiye makine desteği

Çiftçiye makine desteği

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilçe müdürlükleriyle yaptığı toplantıda, Çiftçilerin Makine- Ekipman Alımları Hibe Desteklemesini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2013 Çarşamba, 15:08

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da çiftçilerimin ihtiyaç duyduğu makine ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği yapılacak. Konu ile ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı.

Çiftçilerimin ihtiyaç duyduğu hibe kapsamında 34 adet farklı makine grubuna destekleme yapılacak. Yapılacak destek kapsamında Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ferruh Bacanlı ve Mühendis Ali Yıldız tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Destekleme Uygulaması anlatıldı.

Yapılan açıklamada 22 Temmuz’da başvuruların biteceği belirtilirken başvuru sahiplerinde aranacak özellikler ise şöyle sıralanıyor:
“Başvuru sahipleri desteklenecek makine ve ekipmanlardan sadece biri için başvuru yapabilir. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu tebliğ kapsamında aynı makine ve ekipmana başvuru yapamazlar. Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve mal alım tutarının % 50 si oranındaki katkı payının finansmanını kendi öz kaynaklarından karşılayacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı