REKLAMI GEÇ

Çağırgan, reform alanı ilan edildi

Çağırgan, reform alanı ilan edildi

Bakanlar Kurulu Denizli’nin de aralarında bulunduğu üç ilde tarım reformu başlatıyor. Bakanlar Kurulu, Tavas İlçesi’ne bağlı Çağırgan Beldesi’ni de Tarım Reform Alanı ilan etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2013 Çarşamba, 21:15

 

Bakanlar Kurulu, Malatya, Çorum ve Denizli’deki 5 yerleşim yerini tarım reformu uygulama alanı ilan etti Bakanlar Kurulu, Malatya, Çorum ve Denizli’deki 5 yerleşim yerini tarım reformu uygulama alanı ilan etti.

Bakanlar Kurulu’nun “Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti, Belirtilen Yerleşim Alanında Dağıtılacak Toprak Normunun Belirlenmesi ve Bazı Yerleşim Birimlerinin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Kurul, Çorum’un Alaca ilçesi Gökören Köyü, Denizli’nin Tavas ilçesi Çağırgan Beldesi ve Derinkuyu Köyü ile Malatya’nın Doğanyol İlçesi Çolaklı Mahallesi ve İshak Mahallesini tarım reformu uygulama alnı ilan etti.

Kurul ayrıca Malatya’nın Doğanyol İlçesindeki 120 dekar kuru arazi ile 60 dekar sulu araziyi dağıtılacak toprak normu olarak belirledi. Kurul, 4 ildeki 18 farklı yerleşim yerinin ise Bakanlar Kurulu kararı kapsamından çıkarılmasına karar verdi. Buna göre Diyarbakır’da 3, Erzurum’da 12, Malatya’da 2 ve Mardin’de ise 1 yerleşim yeri kapsamdan çıkarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı