REKLAMI GEÇ

GEKA’dan Denizli tarımına destek

GEKA’dan Denizli tarımına destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), tarıma dayalı sanayide katma değerin artırılmasına yönelik 2012 mali destek programı kapsamında Denizli ve Ege Bölgesi için yeni fırsatlar sunuyor. GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, mali destek programıyla yapmak istediklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2012 Çarşamba, 12:53

GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Denizli’nin sanayi kenti olduğu kadar aynı zamanda tarım kenti olduğunu da belirterek, “Tarım alanları toplam yüzölçümünün yüzde 30’unu oluşturuyor. Toplamda 700 tane tarım ve tarıma dayalı sanayi işletmesi bulunan Denizli, GEKA’nın açıklamış olduğu tarıma dayalı sanayide katma değerin arttırılması mali destek programıyla tarıma dayalı sanayide üretilen ürünlerinin kalitesini arttırarak sektörü daha da rekabetçi bir yapıya dönüştürebilecek” dedi.

Aydıner, “Açıklanan mali destek programının öncelikleri katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi olarak belirlendi. Projelerde güdülen amaç Denizli’de gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının katma değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılması. Bunun yanı sıra patent ve faydalı model tescilli gıda ürünlerinin ticarileştirilmesi, akıllı ambalajlama yöntemleri ile ürünlerin paketlenmesi, ulusal ve uluslararası kalite standartları ile uyumlu olarak üretim yapılması için gerekli teknik altyapının geliştirilmesi gibi proje konuları da program önceliklerine uygun olarak geliştirilebilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı