REKLAMI GEÇ

Hollanda ile sera köprüsü

Hollanda ile sera köprüsü

Denizli’de seracılık bölgelerinde inceleme yapan Hollandalı yatırımcılar, amaçlarının, 2 ülke girişimcileri arasında köprü oluşturmak olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2010 Pazar, 17:11

Seracılık bölgelerinde inceleme yapmak üzere, Denizli’ye gelen Hollandalı yatırımcılar, DETKİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete; Sera Culture Başkanı Harm J. Maters, Proje Yöneticisi Carel Jasper, Proje Çalışanı Ömür İnce katıldı.

Proje çalışanı Ömür İnce, Hollanda devletinin desteklediği proje çerçevesinde, seracılık ve bahçecilik üzerine Türkiye’de bir çalışma yürüttüklerini, İzmir ve Antalya’dan sonra Denizli’de de stratejik iş çalışması yaptıklarını söyledi. Denizli’deki jeotermal enerjinin, yoğun olarak seracılık üzerinde kullanıldığını vurgulayan İnce, Denizli’de firma yetkilileri ile görüştüklerini ve araştırmalara devam ettiklerini belirtti.

Sera Culture Başkanı Harm J. Maters, “Sera Culture” adlı proje kapsamında, Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini, ülkesinin seracılık, tohumculuk ve enerji gibi alanlarda uzman olduğunu hatırlatarak, amaçlarının iki ülke girişimcileri arasında köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi.

DETKİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin, tekstilde yakaladığı başarı ile marka olduğunu, sahip olduğu jeotermal kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için son yıllarda çalışmalar yapıldığını belirterek, Denizli Valiliği ve Belediyesi önderliğinde, Türkiye’nin ilk ihtisas organize sera bölgesi kurulduğunu ve 2010 yılının seracılık için bir atılım yılı olacağına inanıldığının altını çizmiştir.

Tarımın ve seracılığın, il ekonomisi için yeni bir açılım olacağını belirten Memişoğlu, Denizli sanayicilerinin gıda ve hizmet sektöründe de yatırım çalışmaları ve araştırmalarının devam ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı