REKLAMI GEÇ

“Hükümet çiftçiye hayal satıyor”

“Hükümet çiftçiye hayal satıyor”

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin çiftçiye hayal sattığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2009 Pazar, 20:13

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, Türkiye’nin geleceği açısından bugün ülkemizde uygulanan tarım politikaları nedeniyle son derece kaygılı olduklarını söyledi. Gür, “Başbakanlık’ta imzaya açılan Ulusal Biyogüvenlik Kanun Tasarısı Taslağı’nın yasalaşmamasını istiyoruz. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerden olacak gen kaçışları, hem kültür bitkilerini hem de bunların yabani akrabalarını kontamine edecek; bu tabloya eklenebilecek yatay gen kaçışları ile doğada geri dönüşümü olanaksız bir süreç başlamış olacaktır. Tüketici ve halk sağlığı açısından da tablo vahimdir” dedi. Gür, “Ülkemizin bir Biyogüvenlik Yasası’na ihtiyacı olduğu doğrudur. Ancak Biyogüvenlik Yasası’nın, biyogüvenliği gerçekten sağlayacak, halkın çıkarlarını ve çevreyi koruyacak bir yasa olması gerekiyor. GDO`ların serbest bırakılması, Türkiye gibi biyolojik çeşitlilik açısından zengin ülkeler için risk demek. Biyogüvenliği sağlamayan, biyogüvenlik açısından risk yaratabilecek her şeyi serbest bırakan bir Biyogüvenlik Yasası`nın çıkarılmasının anlamı yok. Biyogüvenlik Yasası`nın tarımsal alanda GDO`ların ekimini ve ticaretini yasaklayan bir şekilde yapılması gerekiyor” dedi.

Ayhan: “Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor’
MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, 7 ülkeyi yöneten AKP iktidarı döneminde çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını ve hükümetin çiftçiye hayal sattığını söyledi. Milletvekili Ayhan, “Açıklanan hububat müdahale alım fiyatları içinde, ekmeklik buğday müdahale alım fiyatı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ton başına 500 TL, Eylül’de 510 TL, Ekim’de de 520 TL olarak ilan edilmiştir. Arpa için ise, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarındaki müdahale alım fiyatı ton başına 375 TL, Eylül ayında 385 TL, Ekim ayında 395 TL. olarak belirlenmiştir. Anlaşıldığı kadarıyla borç ve faiz darboğazında çırpınan çiftçi kardeşlerimizin alın terleriyle ürettikleri ürünleri bu sene de para etmeyecek, sattıkları borçlarını dahi karşılayamayacaktır” dedi.

Ayhan, “Çiftçilerimizin gelirlerinin; yüzde 6.5’lik kısmının fiyat ve prim uygulamalarından, yüzde 2’lik kısmının ise iyileştirmelerden olmak üzere yüzde 8.5 seviyesinde artmasını bir marifetmiş gibi sunan AKP zihniyetinin, refah ve zenginleşmeden ne anladığı açıkça ortaya çıkmıştır. Emeğiyle çalışarak toprağı işleyen milyonlarca kardeşimizin umut bağladığı ve hayat standartlarındaki kötüleşmenin önüne geçilmesi için bir fırsat olarak gördüğü taban fiyatlarının bugünkü seviyesini hiçbir çiftçi kardeşimiz hak etmemektedir. İnancım, kendilerine reva görülen ve alın terlerinin karşılığını taban fiyatlarında göremeyen çiftçilerimiz, bu defa da AKP’ye taban yaptıracak ve başkaları için gösterdikleri ilgi ve alakadan mahrum bırakılmalarının hesabını ilk fırsatta soracaklardır” diye konuştu.

Ziyarette, ZMO Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Gür, Ayhan’a çiftçinin sorunlarının bulunduğu dosya sundu ve ziyaretinden dolayı Ayhan’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı