REKLAMI GEÇ

Kadın çiftçiler yarıştı

Kadın çiftçiler yarıştı

Bu yıl 5.si düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı bünyesinde, Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışması yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

EGS Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması’na; Akköy, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Güney, Kale, Çameli, Sarayköy ve Çivril’den toplam 20 kadın çiftçi katıldı. Yarışmaya, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ORİON Fuarcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve davetliler katıldı.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen yarışmaya, 18 yaşını doldurmuş, en fazla lise mezunu ve köyde ikamet eden, kadın çiftçiler katıldı. Yarışmacılara, ev ekonomisi, tarımsal üretim ve hayvancılık konularının içerdiği 15 soru soruldu.

Yarışmada, Beyağaç birinci, Çivril ikinci, Buldan üçüncü oldu. Yarışmacılara ve dereceye girenlere, ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Birinci gelen grup, Burdur’da 30 Nisan 2009’da yapılacak olan bölge yarışmasına katılacak. Bölge finalinde dereceye girenlerden, birinci gruba bin 500 TL, ikinci gruba bin TL ve üçüncü gruba da 750 TL verilecek. Bölgelerinde birinci olan il yarışmacıları ise Muş’da yapılacak Türkiye finali yarışmasına katılacak.

          

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı