REKLAMI GEÇ

KENTİN TARIM İHRACATI 375 MİLYON DOLAR OLDU

KENTİN TARIM İHRACATI 375 MİLYON DOLAR OLDU

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, 2010 Kasım ayı itibariyle tarım ürünü ihracatının 375 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2010 Perşembe, 17:37

Yeterli destek verilerek çiftçinin modern tarıma geçişinin sağlanması halinde sektörün, gelecek yıllarda sanayi ihracat rakamlarını yakalayabileceğini ifade eden Gemici, “Son yıllarda jeotermale dayalı seracılıkla ilgili adımlar, toplulaştırma çalışmaları, modern tarıma devam edilmesi ve tarıma dayalı sanayinin gelişimini sürdürmesiyle tarım ürünü ihracatı da önemli derecede artmıştır” dedi.

Denizli’den 2008 yılında 200 milyon doların üzerinde tarım ürünü ihraç edildiğini kaydeden Gemici, 2009 yılının ilk 11 aylık döneminde rakamın 300 milyon dolara çıktığını, 2010 Kasım sonunda ise 375 milyon dolara ulaştığını anlattı. Türkiye’de değişen ihtiyaçlara uygun tarım politikaları geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Hamdi Gemici, “Tarımda desteklemeler, istenen seviyeye gelmemiştir. Bunun sonucunda da büyük handikap yaşanıyor. Sorunlara rağmen çiftçilerimiz, üretimden vazgeçmemek için varını yoğunu ortaya koymuştur. İhracat rakamları da çiftçinin bu durumunu gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı