REKLAMI GEÇ

Kocadere pilot köy

Kocadere pilot köy

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, Kocadere Köyü’nü pilot köy olarak ilan etti ve bir yıl boyunca köylülere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2009 Cumartesi, 16:21

Ziraat Mühendisleri < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Odası Denizli Şubesi tarafından, Kocadere Köyü pilot köy ilan edildi.

Tarımsal yayım ve danışmanlık eğitimi öncesinde, 24 ziraat mühendisi pilot köy olan Kocadere Köyü’nü ziyaret ederek bir dizi toplantı ve inceleme yaptı. Konu ile ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, “Tarımsal yayım ve danışmanlık eğitimi öncesinde 24 ziraat mühendisi üyemiz, mesleki bilgi ve becerilerini üretime katmak için merkeze bağlı Kocadere Köyü’ne gitti. 1 yıl boyunca bu köyümüze ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu kapsamda 1 yıl boyunca gerçekleştirilecek olan tarımsal faaliyetler ve üreticilerin sorunları yerinde tespit edilecek. Sorunların çözümü konusunda gerek teknik verilecek, gerek sorunlar ile ilgili raporlar hazırlanacak ve yetkili kurumlara iletilecek. Bu amaçla Kocadere Köyü’nde üreticilerle bir araya geldik ve sorunları yerinde belirledik” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

‘Üreticinin sorunu çok’

Kocadere Köyü’nde üreticilerin ciddi sorunlarla boğuştuğunu kaydeden Gür, “Üreticilerimize devletin destek ve bilgi aktarımı eksik. Öte yandan Organize Sanayi Bölgesi ve diğer tekstil fabrikalarından kaynaklanan bir su kirliği ciddi boyutlarda. Öte yandan üreticimizin örgütsüz olması nedeniyle, ürününü satarken tüccarın insafına terk edilmiş durumda.  Üreticimiz neyi, ne zaman, ne kadar yetiştireceği konusunda kararsız durumda. Ürünler mutlaka kooperatifler kanalı ile pazarlanmalı. Ürünler işlenerek katma değeri yükseltilerek satılmalı. Kocadere, Pamukkale’nin bölgedeki kırsal turizm merkezine dönüştürülmeli. Bizlerin ilk aşamada tespit ettiği sorunları kısaca böyle özetleyebiliriz. Bizler tarım danışmanları olarak her zaman üreticilimizin yanındayız. Kocadere’yi de pilot köy olarak belirledik” diye konuştu.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı