REKLAMI GEÇ

Koreli çiftçi traktörüyle Pamukkale’de

Koreli çiftçi traktörüyle Pamukkale’de

Güney Kore’de pirinç üretcisi olan 29 yaşındaki Kitae Kang, ülkesindeki çiftçiler için traktörüyle dünya turuna çıktı. Edirne’den Türkiye’ye giriş yapan Kang, geldiği Denizli Pamukkale’de büyük ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2012 Perşembe, 15:48

Türkiye’ye 27 Haziran’da Edirne’den giriş yapan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, traktörle tek başına İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın’dan sonra Denizli’ye geldi. Turizm beldesi Pamukkale’ye yönelen Kang, ilk olarak travertenleri gezdi.

Görenlerin ilgi odağı haline gelen Kang, amacının çiftçilerin sorunlarını dünya’ya duyurmak olduğunu dile getirdi. Baba mesleği olan pirinç üretiminden para kazanamadıklarını belirten Kang, “Çiftçilik bizim baba mesleği. Ancak artık günümüzde çiftçilikten fazla para kazanamıyoruz. Çünkü çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar gündeme gelmiyor. Ben de bunu gündeme taşımak için dünya turuna çıktım. Gittiğim her yerde çiftçilerimize sahip çıkın çağrısında bulunuyorum. Gezdiğim yerlerde insanlar bana çok sıcak davranıyor. Türk insanı çok sıcakkanlı” diye konuştu.

Denizli’den ayrılıp, Konya’ya ardından Ankara’ya gideceğini söyleyen Kang, “Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşüp, çiftçilerin sorunlarını aktarmak istiyorum. Umarım beni misafir ederler. Amacım sadece dünyada çiftçinin yaşadığı sıkıntıları Türkiye’de bir bürokrata anlatmak” diye konuştu.

Pamukkale’de travertenleri gezen Kang, Dünya turunun 2 yıl sürebileceğini belirtti. Türkiye’den sonra Çin’e gidecek olan Güney Koreli pirinç üreticisi Kitae Kang Çin’de 4 ay gezeceğini ardından traktöründen ayrılıp, Nepal, Pakistan, Kazaistan, Azerbaycan, İran ve Özbekistan’a yürüyerek gideceğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı