REKLAMI GEÇ

Pamukkale Ovası Cindere’yi bekliyor

Pamukkale Ovası Cindere’yi bekliyor

Cindere Barajı’ndan Pamukkale Ovasına cazibeli su getirmek için çalışmaların devam ettiğini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, bu yöntemle her yıl ödenen 5 milyon TL’lik elektrik parasından tasarruf sağlanacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2013 Cuma, 16:36

Pamukkale Ovası, cazibeli su ile sulanacak. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, cazibe yöntemi ile yılda 5 milyon TL’ye yakın elektrik tasarrufu sağlanacağını belirterek, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Oklu, “Denizli’de Yenicekent İletim Kanalı’na yapılan tünellerle 155 bin hektarlık ova cazibeyle sulanacak. Uzun bir süredir proje aşamasından yapım aşamasına geçememiş Yenicekent iletim kanalının 2014 sonunda tamamlanmasını planladıklarını belirten Oklu “Menderes Nehri Ege Bölgesi’nin en büyük sularımızdan biri. Bu havza üzerinde bizim Işıklı Barajımız, Adı Güzeller Barajımız ve onun arkasından Cindere Barajımız var. Bu barajlarımızdaki su hem bu Menderes Nehri’nin geçtiği güzergahtan Aydın ovasının sulanması için çok önemli oldu. Tabi Pamukkale Ovası’nın sulanması ile alakalı Menderes yatağından doğuya doğru olan alanlarda maalesef pompalı sulama yapılıyordu. Yıllık 5 milyon TL’ye yakın bir elektrik parası ödeniyordu. Sistem yönetilemez haldeydi” dedi.

2014’Te bitecek
Yılından beri ısrarla Cindere Barajı’ndan Pamukkale Ovası’na cazibeli su getirilmesini talep ettiklerini de vurgulayan Oklu, cazibeli sulama projesi ile ilgili bilgi verdi.
Oklu, “Devlet Şu İşleri yap-işlet-devret niteliğinde hem hidroelektrik enerji üretim noktasında bir ihale yaptı. Sonra vazgeçildi. Bunlar belli bir süreç aldı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Orman ve Su İşleri Bakanımız da konuya el attılar. Devlet Şu İşleri yeniden projelendirdi. Bu proje ancak bu şekilde çözülecek bir projeydi. Cindere Barajı’ndan Yenicekent’e kadar olan kısımdan 3 tane tünel var. Toplam 15 bin 362 metre uzunluğundaki kanalla 15 bin hektar arazi, cazibe suyla sulanma imkanına kavuşacak. 12 Aralık 2014’te bu proje bitecek. Neredeyse bölgenin tamamı bu sayede sulanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı