REKLAMI GEÇ

PATATESTE İLK HASAT BEREKETİ

PATATESTE İLK HASAT BEREKETİ

Denizli’nin ürün yelpazesi içerisine giren patateste 2015 yılı itibariyle 670 ton yemeklik patates üretimi beklendiği ifade edilirken Denizli’nin önemli patates üretimi merkezlerinden biri olmaya aday olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2015 Pazar, 13:01

2015 yılında Baklan, Honaz ve Tavas’ta 16 üretici toplam 269 dekar alanda yemeklik patates dikimi yapmıştı. Erkenci ve geçici çeşitlerin dikildiği Tavas ilçesi Pınarlar Mahallesi’nde 2015 yılının ilk patates hasadı yapılarak dekar başına yaklaşık 3 ton patates üretimi gerçekleşmişti. 

Önümüzdeki yıllarda patates üretim alanlarının artacağı tahmin edildiği Denizli’de 2015 yılı itibariyle yaklaşık 670 ton yemeklik patates üretimi beklendiği belirtildi.

DENİZLİ, ÖNEMLİ PATATES ÜRETİMİ MERKEZİ OLMAYA ADAY
Ayrıca Denizli’de patates dikilişleri mayıs ayında yapılmış, ilk hasat Ağustos ayı sonlarında başlamıştı. Ilıman ve serin iklim bitkisi olan patates, derin profilli toprakları sevdiği için Denizli önümüzdeki yıllarda önemli bir patates üretim merkezi durumuna geleceği düşünülüyor.

Denizli için alternatif ürün olabilecek toprakların karantina etmenlerinden korunması amacıyla, patates üretim alanları dikim aşamasından itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından kontrol ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı