REKLAMI GEÇ

Selzedelerin ödenekleri dağıtılıyor

Selzedelerin ödenekleri dağıtılıyor

Denizli’de 19 Haziran günü meydana gelen şiddetli yağış sonucu evlerini su basan, konut ve eşyaları zarar gören vatandaşlara, acil yardım ödenekleri ödenmeye başlandı.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2010 Perşembe, 17:29

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Haziran günü meydana gelen şiddetli yağış sonucu, evlerini su basan ve eşyaları zarar gören vatandaşların, hasar ve zarar tespitlerinin yapıldığı kaydedildi. 192 vatandaşın evinin zarar gördüğünün tespit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan, acil yardım ödeneği istendi ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan, zarar gören aileler için, İl Özel İdaresi hesabına 462 bin 325 TL ödenek gönderildi. Böylelikle, vatandaşlarımızın zararlarının tamamı karşılanacaktır” denildi.

Konut ve eşyaları zarar gören vatandaşların acil yardım ödeneklerinin dağıtılabilmesi için Denizli Valiliği bünyesinde Afet Acil Yardım Komisyonu kurulduğunun belirtildiği açıklamada, “Vatandaşlarımız acil yardım ödeneklerini, 25 Ağustos 2010 tarihinden itibaren, Denizli Halk Bankası Bayramyeri Şubesi’nden alabilir. Acil yardım ödenekleri 24 Eylül 2010 günü mesai saati bitimine kadar alınabilecek” denildi.

Zarar tespiti yapılan vatandaşların, muhtarlıktan ya da Nüfus Müdürlüğü’nden alacakları ikametgah belgesi ya da bunun yerine su veya elektrik faturası ile nüfus cüzdanlarını ibraz ederek, acil yardım ödeneklerini alabilecekleri belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı