REKLAMI GEÇ

TKDK Buldan’ın köylerindeydi.

TKDK Buldan’ın köylerindeydi.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, İPARD geri dönüşümsüz desteklerini yatırım yapmayı planlayanlarla buluşturmak üzere başladığı köy gezilerini devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 12:49

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, Ipard geri dönüşümsüz desteklerini anlatmak amacıyla köy köy dolaşıyor. Bu hafta Buldan işçesine bağlı köyleri ziyaret eden TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, ‘ TKDK’nın geri dönüşümsüz desteklerinden haberdar olmayan kalmasın’ parolası ile yola çıktıklarını ve bütün köyleri ziyaret edip çiftçilerle yüz yüze görüşeceklerini açıkladı.

Bu kapsamda Buldan’ın köylerini gezerek 123 kişi ile görüştüklerini belirten Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, çiftçilere IPARD destekleri hakkında bilgi verdi. Dağdeviren, IPARD programı kapsamında %65’lere varan karşılıksız desteklerden, destek verilecek yatırım alanlarından – et – süt üretimi ve işlenmesi, meyve-sebze işlenmesi (soğuk hava deposu), kırsal turizm (otel, lokanta, pastane), kültür balıkçılığı üretimi ve işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler) – bahsettiği sunum katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. 5 bin Avrodan başlayan projelerin bile değerlendirmeye alındığını, dolayısı ile geleneksel yöntemlerle çalışılan köylerdeki ahırları modernize etmek isteyen çiftçilere ya da kekik üretimi yapan çiftçilere traktör vb. makine alımları için hibe fonlarının bulunmaz bir fırsat olduğu söyledi.

Dağdeviren, “Yatırım planları olan vatandaşlarımızın, kekik gibi tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kurs katılım taleplerini, 261 79 79 numaralı telefondan ya da Çınar meydanında yer alan Denizli İl Koordinatörlüğümüze gelerek iletmeleri gerekmektedir. Müteşebbisler bu taleplerini bize iletsinler ki bizde bu bilgiler ışığında ilgili kurum kuruluşlar ile görüşerek kursların açılmasını sağlayalım ve yatırımcılar mesleki yeterlilik şartını sağlamış olsunlar” dedi.

9. çağrı dönemi için son başvuru kabul tarihinin 22 Mart olduğunu hatırlatan Dağdeviren, kesin olmamakla beraber mayıs ayında yeni bir çağrıya çıkılabileceğinin müjdesini verdiler. Yapılan tanıtım çalışmalarının amacının 10. ya da 11. Çağrı döneminde meyveleri alınacak birer tohuma benzeten İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, “Daha çok hemşerimizin hibe fonlarından yararlandırmak için tanıtım çalışmalarımıza köy köy dolaşarak devam ediyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı