REKLAMI GEÇ

TKDK köyleri gezecek

TKDK köyleri gezecek

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturmak üzere geçen hafta köy bazında ziyaretlere başladı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2013 Salı, 17:45

Tarım ve Kırsal Kesimi Destekleme Kurumu(TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturmak amacıyla ilçe gezilerini tamamlayarak köylere başladı.

TKDK ve geri dönüşümsüz desteklerinden haberdar olmayan kalmasın, parolası ile yola çıkan koordinatörlük, 4 günlük programda gidilen yerlerde ilgi ile karşılandı. Tavas İlçesinin 13 köyünde kahvehanelerde toplantılar gerçekleştirildi. TKDK uzmanları üreticilerin IPARD desteklerinden nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verdi.

Yapılan sunumda uzmanlar hedeflerinin kırsal kesimin bu projelerden en yüksek oranda faydalanmasını sağlamak ve Denizli’nin gelişmesinde kırsal bölgeleri de aktif hale getirmek olduğunu, Tavas İlçesinin yüksek bir potansiyele ulaşabilmesi için ilçeden ve köylerden çok sayıda proje beklediklerini belirtti. Denizli’nin Tavas İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve Ege Bölgesi’nin en yüksek dağlarından biri olan Bozdağ’ın bölge turizmine hareketlilik kandıracak olmasından dolayı Kırsal turizm kapsamında değerlendirilmesi için katılımcılar teşvik edildi. 9. çağrı dönemi için son başvurunun 15 Mart günü olduğunu hatırlatan uzmanlar, katılımcılardan gelen bir daha İPARD desteklerinden ne zaman faydalanabiliriz sorusu üzerine, kesin olmamakla beraber mayıs ayında yeni bir çağrıya çıkılabileceğinin müjdesini verdi.

Yapılan tanıtım çalışmalarının amacının 10. ya da 11. Çağrı döneminde meyveleri alınacak birer tohuma benzeten İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren “Daha çok hemşerimizin hibe fonlarından yararlandırmak için tanıtım çalışmalarımıza hız kesmeden köy köy dolaşarak devam ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı