REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Çalınan oyların takipçisi olacağız

Çavuşoğlu: Çalınan oyların takipçisi olacağız

Denizli’de bazı sandıklarda kullanılan oy pusulalarında evet mührünün farklı olduğunu ileri süren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu da gösteriyor ki, millet iradesi çalınmış, oy hırsızlığı yapılmıştır. Biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2015 Pazar, 21:35

Hürriyet İlkokulu’nda 1130 nolu sandıkta kullanılan iki oy pusulasındaki evet mührünün diğer mühürlerden farklı olduğunu ve geçersiz sayıldığına dair tutanak ile ilgili basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bugün Denizli’de bir çok usulsüzlük ve hukuksuzluğa tanık olduk. Özellikle bugün saat 11.00-12.00 civarlarında tutanakların imzalatılmaya çalışılması, bu da yetmezmiş gibi akşam üzeri biraz dikkatli bir arkadaşımız sayesinde normalde kullanılan mühürden farklı bir mühür kullanıldığını tespit ettik. Bu ne demektir o mührün o sandığa değil dışarıdan bulunarak getirildiğinin belgesidir. Demek ki, bir yerlerde sandıklarda oylar çalınmış, birileri dışarıdan oyları getirmiş. Bahsettiğimiz sandıkta 2 oy var. Türkiye genelinde, özellikle sandıkların kontrolünün zor olduğu yerleri de hesaba katarsanız bu sayının büyük meblağlara ulaştığını görürsünüz” dedi.

“ÇALINAN OYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
CHP olarak çalınan oyların takipçisi olacaklarını da belirten Çavcuşoğlu, “Bugün buradan sesleniyoruz, biz Denizli’deki bütün oylar yeniden sayılıncaya kadar bu işin takibini bırakmayacağız. Gerekirse tüm oyların tek tek yeniden açılarak tüm imza ve mühürleriyle beraber kontrolün saylanması konusunda ısrarcı olacağız. Denizli’de seçmenin sandığa attığı oyu ve iradesini yanıltılmasına ve değiştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“SEÇİMİN SONUCU BU DEĞİL”
Seçim sonuçlarının belli olmadığı vurgulayan Çavuşoğlu , “Şu an itibariyle belli olan bir şey var ki, seçmen iradesinin çalınması ve hırsızlığı olayı. Bunun ne kadar olduğunu tespit edeceğiz. Bu çalınma olayının boyutunu bulmamız gerekiyor. Bizim hesabımız bunun üzerine kurulu. Biz düzgün, herkesin eşit şartlarda girdiği seçimin sonucunun bu olmadığını görüşündeyiz. Yarından itibaren sandıkların tutanaklarını toplayıp, ilçe seçim kurullarına gideceğiz. Yetmedi İl Seçim Kurulu’na, olmadı Yüksek Seçim Kurulu’na gideceğiz. Sonuç alamazsak, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı