REKLAMI GEÇ

MMO Denizli “57” dedi

MMO Denizli “57” dedi

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Geleneksel Yemeği geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı yemekte mesleklerinde 40. ve 25. yıllarını tamamlayan üyelere anı plaketleri de verildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2011 Perşembe, 16:47

Pamukkale Collosae Otel’de gerçekleştirilen geceye Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, TMMOB’a bağlı Odaların Şube Başkanları, Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hüseyin Hadımlı; “Bu yıl 17. Kuruluş yıldönümünü kutlayan,  Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubemiz çalışmalarını siz değerli üyelerinden aldığı güç ve destek ile yürütmektedir. Geride bıraktığımız bu 17 yıllık sürede gelişim ve etkinliğimiz artmış, üye sayımız 4 bine yaklaşmıştır. Şubemiz Denizli, Uşak, Aydın, Muğla illeri;   Marmaris, Fethiye, Bodrum, Milas, Nazilli ilçeleri ve bu yıl aramıza katılan Ortaca ilçe temsilciliği ile görevini sürdürmektedir.  Bu noktaya gelmemizde yarım yüzyılı aşan birikimi, ilkeli duruşu ve kararlılığı ile genel merkezimiz bizlere her zaman yol gösterici olmuştur. Toplumsal sorumluluğunun bilinci ile aklı, bilimi ve kamu çıkarını her zaman ön planda tutan önceki şube yönetimlerimizin katkısı yadsınamaz. Buradan; bu noktaya gelmemizde emeği geçen tüm üyelerimize, yöneticilerimize ve desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen genel merkezimize teşekkür ediyorum” dedi. Bu gecenin makina mühendisleri odası üyeleri için farklı bir anlam taşıdığına da dikkat çeken Hadımlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız tüm olumsuzluklar, mesleğimiz ve örgütlülüğümüzü işlevsizleştirme çabalarına karşın bu gece; birlik ve beraberliğimiz göstermemiz açısından da büyük önem taşımaktadır.  Bugün bizlere düşen görev, daha fazla birlik olma ve daha fazla kenetlenmemiz gerektiği gerçeği ile hareket etmektir. Ve bunun en güzel örneklerinden birisini burada yaşıyoruz. Bu gecemizde aramızda olan ve mesleklerinde 40. ve 25. yıllarını dolduran değerli meslektaşlarımızı kutluyorum”

 Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar’da odanın kuruluşundan bu güne kadar yaşadığı gelişmeler ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Çakar, Hükümet seçim öncesinden başlayarak çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu yönetimini partizanca yeniden yapılandırdığına da dikkat çekerek; kamuda güvencesiz çalışma biçimlerini yaygınlaştırma, sosyal haklarla oynama, eğitimde ve toplumsal yaşamda gericiliği yaygınlaştırma, ülkenin bütün imarını ve koruma alanlarını ranta açma, TMMOB’nin kamusal hizmet konumunu yok etme ve TMMOB mevzuatını Anayasa ve yasalara aykırı biçimde kendisinin düzenlemesi yönünde önemli adımlar atmıştır. Bu durum, bugüne kadar yaptığımız her şeyin ve bütün çalışmaların yalnızca örgütlü üye gücümüze dayandığını bize bir kez daha hatırlatmalı, bundan sonra yapacaklarımız için yine örgütlü gücümüze güven duymak, birliğimizi pekiştirmek, Oda çalışmalarını birlik içinde etkin ve sürekli kılma, emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma ve güç birliğimizi geliştirme görevlerini yüklemektedir. Kısaca, tüm bu saldırılara karşı Denizli Şubemizi ve Odamızı göz bebeğimiz gibi korumak, güçlendirmek durumundayız. 14 -15 Ocak’ta yapılacak Şube seçimlerine birlik içinde katılmalı ve Şubemize sahip çıkmalıyız” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı’da yaptığı konuşmada mühendislik fakültesinin 1976 yılından bu yana Denizli’de hizmet verdiğini söyledi. Rektör Prof. Bağcı “Üniversitemiz ile Makina Mühendisleri Odası bu mesleği seçen arkadaşlarımız arasında köprüdür. Pamukkale Üniversitesi’nden önce Denizli’de Mühendislik Fakültesi vardı. Burada eğitim alanlar Denizli’ye hizmet veriyorlar. PAÜ olarak bunu en üst düzeye çıkartmak istiyoruz” dedi.

Daha sonra meslekte 40. ve 25. yıllarını tamamlayan Oda üyelerine plaketleri verildi. Gece klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın müziği eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı