REKLAMI GEÇ

HOLLANDA’DA DENİZLİ RÜZGÂRI

HOLLANDA’DA DENİZLİ RÜZGÂRI

Denizli Belediye’sinin organize ettiği, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin destek verdiği, kardeş şehir Almelo’daki ‘Denizli Tanıtım Günleri’ başladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2011 Perşembe, 16:30

4 gün sürecek etkinliklerde, Hollanda’da Denizli rüzgarı esecek. Etkinliklerin ilk günkü bölümünde, Almelo Belediyesi Sanat Merkezi’nde Denizli’nin yöresel kıyafetlerinden yiyeceğine, el sanatları ürünlerinden doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflara kadar birçok konuyu içeren 2 sergi açıldı.

Etkinliklerin diğer bölümünde ise Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu, Belediye Konservatuvarı Türk Sanat ve Halk Müziği ekipleri, Almelo Huzurevi’nde (Het Mevlenbelt) kalan yaşlılara gösteri sundu ve konser verdi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, burada Denizli tanıtım günleri hakkında bilgi verdi. Etkinliğin 4 gün süreceğini kaydeden Başkan Yardımcısı Çınar, ‘Denizli’nin yurt dışında tanıtımı için kardeş şehir Almelo’da böyle bir organizasyon düzenledik. Etkinliklerde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarımız burada konser sunacaklar. Huzurevinde kalan yaşlılarımız bu etkinlikle neşeli vakit geçirecek. Konserin yanında belediyemiz halk dansları topluluğu da gösteri sunacak. Denizli tanıtım günleri yaklaşık 4 gün sürecek. Gösterimin yanında Ticaret Odası, Ticaret Borsası, gibi kurumların ve bizim Denizli’den getirdiğimiz ürünlerin de yer aldığı 2 sergimiz bulunuyor’ dedi.

Almelo Belediyesi İdari İşler Amiri Esther Houpst da Denizli’den gelen misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Daha sonra Denizli Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Ekibi, birbirinden güzel sanat müziği eserlerini huzurevi sakinleri için seslendirdi. Yaşlılar, hareketleriyle hem şarkılara eşlik etti hem de şarkı bitiminde uzun süre alkışladı. Konservatuvar Türk Halk Müziği Ekibi de, söyledikleri eserlerle yaşlıların gönlünü okşadı. Sanatçı Yeşim Dağlı ise huzurevi sakinlerine uzun süre unutamayacakları müzik ziyafeti sundu.

Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu da, Denizli yöresine ait Zeybek oyununu oynadı. Efelerin oyunları yaşlılardan büyük beğeni aldı. Günün finalinde ise Aşuk ile Maşık sahneye çıktı. Huzurevi sakinleri, hayatlarında ilk kez seyrettikleri Aşuk ile Maşuk oyununa hayran kaldı.

Denizli Tanıtım Güneri, bitime kadar açık kalacak 2 sergi ve her gün farklı etkinliklerle devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı