REKLAMI GEÇ

PAÜ mezunları buluştu

PAÜ mezunları buluştu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Bölümü’nden 15 yıl önce mezun olan 35 işadamı, yıllar sonra, sıralarına tekrar oturmak için Denizli’ye geldi.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2008 Salı, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Mezunları Derneği’nin (PAÜMED) ön ayak olduğu bu etkinlikte, 1993 yılı İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün 35 öğrencisi, aileleri ile önceki gün Kınıklı Kampusu’nda buluştu. Yıllar önce okudukları okulun modern bir hal aldığını gören 1993 yılı mezunları, şaşırdı. Bir zamanlar bir tutam çimin üzerinde oturduklarını belirten eski öğrenciler, PAÜ’nün büyük kampusundaki Göl Bahçe’de hasret giderdiler.

Çimlerin üzerinde nostaljik bir ortamda öğle yemeği yiyen mezunlar, daha sonra okullarının Deprem ve Yapı Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’nı gezdi. Burada, Yrd. Doç. Dr Selim Tama ve Dr. Halil Nohutçu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü de gezen mezunlar, öğrencilik yıllarında oturdukları sıralara tekrar oturarak hatıralarını tazelediler. Birbirleriyle öğrencilik yıllarındaki gibi şakalaşan mezunlar, aynı gün akşam, Colossae Otel’de birlikte akşam yemeği yediler, eğlendiler.

Mezunların adına konuşan İnşaat Mühendisi Uğur Uzgan, “Keyifli bir hafta sonunu geride bıraktık. Tam 15 yıldır görüşmediğimiz, isimlerini ve neredeyse yüzlerini unuttuğumuz birçok arkadaşımızla görüşme fırsatı bulduk. Bizi biz yapan sıralarımıza tekrar oturduk. Çok heyecanlandık. Bizim zamanımızda okul böyle değildi. Okul, gelişen çağa ve teknolojiye ayak uydurmuş, güzelleşmiş ve değişmiş. Bu bizi memnun etti. Sınıfımızda oturarak eski günlerden ve tatlı anılarımızdan söz ettik. Aramızda yılların yaşamda oluşturduğu buzları erittik. Gelemeyen arkadaşlarımızı da sevgiyle andık” diye konuştu.


Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı