REKLAMI GEÇ

ŞİMDİ DE ÇOCUKLAR DUYMASIN’I AĞIRLAYACAĞIZ

ŞİMDİ DE ÇOCUKLAR DUYMASIN’I AĞIRLAYACAĞIZ

Ünlü aktör Nicolas Cage’nin başrol oynadığı Hayalet Sürücü 2 filminin final çekimleri Pamukkale’de başlarken, ulusal bir kanalda yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinin düğün sahnesinin Denizli’de çekileceği açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2011 Cuma, 17:52

Ünlü aktör Nicolas Cage’nin başrol oynadığı Hayalet Sürücü 2 filminin final çekimleri Pamukkale’de başlarken, sevilen dizi Çocuklar Duymasın’ın yapımcısı Birol Güven, Ege yöresinin gelenek ve göreneklerini anlatan bir köy filmi için Denizli’de mekan aradıklarını söyledi.

Ünlü yönetmen Birol Güven, oyuncu Erdem Baş ile birlikte Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret etti. Dokumalarıyla dünyaca ünlü Buldan İlçesinde çekeceği film için araştırma yapan Güven, Denizli’nin dilindeki müziği çok sevdiğini belirterek, “Onun yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Ben milli bir insanım ve milli değerlerin de var olmasından yanayım” dedi.

Asıl amacının Denizli’nin geleneksel adetlerini gösteren bir düğün filmi çekmek olduğunu açıklayan Güven, “Şu anda yok olmakta olan geleneksel bir düğünü tekrar yaşatacağız. Benim hayalimdeki düğünde maalesef yok olmaya başladı. Biraz arşiv değeri olan bir düğün çekmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen ise Birol Güven ile Beşiktaş’ta yönetim kurulu üyesi olduğu zamanlar tanıştığını belirterek, sevilen dizilerin içinde kültürel mesajların verilmesinin çok önemli olduğunu, bundan dolayı Birol Güven’i kutladığını söyledi.

Ünlü yönetmen Birol Güven Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde de basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Birol Güven, “Her zaman uç örnekler daha fazla ilgi görür. Çocuklar Duymasın dizisini yaparken de özellikle Ege Bölgesinden bir yeri aktarmayı istedik. Denizlili anne ve baba köy yaşantısını, çocuk ise modern Denizli’yi anlatıyor. Tepkileri Denizli’yi görünce hak verdim. Çünkü Denizlililer dizide modern Denizli’yi görmek istiyor. Ancak bu diziyi Çamlık’ta çeksem ilgi görmez” dedi.

Yazın çekilecek film için Denizli köy ve beldelerinde mekan bakacağını belirten Güven, “Denizli’nin bir köyünde köy düğünü yapacağız. Amacımız biraz folklorik bir çalışma. Bazı değerlerimizin farkında değiliz. Bu bölgenin geçmişi çok değerli. Geleneksel düğünü komediyle harmanlayıp herkesin izleyebileceği bir film yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı