REKLAMI GEÇ

Birtürk: “Türkiye bilgi merkezi olacak”

Birtürk: “Türkiye bilgi merkezi olacak”

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, Buldan’da vatandaşlarla bir araya geldi, parti programlarını anlattı. Birtürk, bilgi toplumuna geçişi sağlayacak “Bilim, Teknoloji ve İletişim Bakanlığı”nın kurulacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 08:30

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Buldan’ı ziyaret eden, vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunları dinleyen Birtürk, MHP iktidarında hayata geçirilecek projeleri anlattı.

denizli-buldan-cafer-birturk-turkiye-ayaga-kaldirilacak-ic-2

BİLGİ, TEKNOLOJİ VE İLETİŞİM BAKANLIĞI KURULACAK
Güçlü bir Türkiye’yi kurmanın yolunun bilgi toplumu oluşturabilmekten geçtiğini belirten Birtürk, bunun her türlü altyapısını oluşturacak, teknoloji tedarik ve yatırımlarını sağlayacak, teknoloji araştırma ve geliştirmede etkin rol üstlenecek Bilim, Teknoloji ve İletişim Bakanlığı’nın kurulacağını söyledi.

AR-GE YATIRIMLARI DESTEKLENECEK
Kamu kaynaklarından Ar-Ge yatırımlarına daha fazla kaynak aktarılacağını ifade eden Birtürk, “Özel sektörün Ar-Ge ve teknoloji üretimi yatırımları desteklenecek, daha fazla kaynak ayırması sağlanacak. Ar-Ge harcamalarının GSYH içindeki payı yüzde 0,9 seviyesinden dört yıl içinde yüzde 2’ye çıkarılacak. Bilimsel ve teknolojik araştırmaların, yenilikler ve buna bağlı olarak verilecek patentler aracılığıyla üretime ve toplumsal faydaya dönüşmesini sağlamak amacıyla “Milli Yenilik Sistemi” kurulacak, bu çerçevede teknolojik yenilikler ve teknolojik ürünleri yenilemek için gerekli olan Ar-Ge çalışmaları desteklenecek” dedi.

denizli-buldan-cafer-birturk-turkiye-ayaga-kaldirilacak-ic-1

BİLGİ KENT OLUŞTURULACAK
Milli Teknoloji Üretim Merkezi’nin “Bilge Kent” oluşturulacağını ve Türk Dünyası’nın bilimsel araştırma merkezi niteliğinde “Ankara Temel Araştırmalar Merkezi’nin (ATAM) kurulacağını anlatan Birtürk, “Başta savunma sanayisine yönelik tedarikler olmak üzere, tüm kamu kurumlarının tedarik politikaları Ar-Ge’ye dayalı olacak, bilim, teknoloji ve yenilik yeteneğimizi geliştirmek amacıyla kullanılacak. Bilgiye iş yeri, okul ve evlerden kolayca erişimi sağlayacak, millî enformasyon ağına ilişkin alt yapı oluşturulacak, bilgisayar yazılım ve donanım faaliyetlerinin teşviki suretiyle de özellikle yazılım alanında ülkemizin lider ülkeler arasına girmesi sağlanacak” dedi.

BİLİŞİM VADİSİ KURULACAK
Bilgi teknolojilerinde eğitilmiş insan gücü yetiştirilmesine önem verileceğini anlatan Birtürk, “Bilişim Vadisi” Projesi’nin hayata geçirilerek, sektörde faaliyet gösteren firmalar için alt yapısı hazır alanlar tahsis edileceğini, yazılım ve hizmetler alanında sektörün yurt dışına açılmasının destekleneceğini dile getirdi.
Birtürk, “İletişim üzerindeki vergi yükü hafifletilecek, e-yaşam tarzının bir gereği olarak herkese nüfus, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, vergi gibi vatandaşlık bilgilerinin yer aldığı “akıllı kart” verilerek, hayatın kolaylaştırılması sağlanacak. İletişim teknolojileri kullanımı üzerindeki siyasi baskı ve keyfi düzenlemeler kaldırılarak, bilgiye erişimde kişisel ve ekonomik özgürlükler, evrensel hukuk ilkeleriyle korunacak” diye konuştu.

denizli-buldan-cafer-birturk-turkiye-ayaga-kaldirilacak-ic

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ KORUNACAK
Özel hayatın gizliliğini ihlal eden, yasal olmayan dinleme ve izlemeler ile bunların yayınlanması engellenecek sistemin hayata geçirileceğini belirten Cafer Birtürk, “Vatandaşların iletişim özgürlüğü ve özel hayatının gizliliğini teminat altına alan koruyucu tedbirler alınacak, faillerin etkin cezai müeyyideye tabi tutulması sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı