REKLAMI GEÇ

İşte camdan Denizli Horozu Heykeli

İşte camdan Denizli Horozu Heykeli

Denizlihaber.com, kentten uzak bir atölyede yapımı süren ‘Camdan Denizli Horozu Heykeli’ni görüntüledi. Horozun iskeleti ve kuyruk kısmı tamam. Belediyeye yakın kaynaklar, yeni horozun aylardır çadırla örtülen yeni yerine Mayıs ayında getirilmesinin planladığı bilgisini veriyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2013 Perşembe, 14:26

Denizli’nin simgesi ve kentin hatıra fotoğrafı çektirilen önemli figürlerinden biri olan Çınar’daki Denizli Horozu heykeli, üst yapı çalışmaları nedeniyle 2012’nin Ocak ayında kaldırılmıştı.

Denizli Belediyesi, kaldırılan horoz heykeline yönelik oluşan kamuoyunun ardından Çınar Meydanı’na yeni bir horoz heykeli yaptırmaya karar vermiş, örneklerini internet üzerinden oylatmıştı.

En fazla oyu olarak yapılmasına karar verilen cam Denizli Horozu heykeli için çalışmalara geçtiğimiz 2012 Kasım’ında başlanmış, heykelin yeni yeri bir çadırla örtülmüştü.

Aylardır duran çadırın içinde dev Denizli Horozu’nun oturacağı havuz çalışması sürerken, Çınar’dan geçen vatandaşlar yeni horoz heykelinin ne zaman geleceğini merak eder oldu. Denizlihaber.com, işte o merakı giderecek görüntüye ulaştı.

camdan-denizli-horozu-i-2

1,5 metre yüksekliğindeki yeni horoz heykelinin çalışması Ege’nin farklı bir kentinde devam ediyor. İskelet bölümü tamamlanmış. Denizli horozuna anlam katan kendine has kuyruğu monte edilmiş. Ancak şu an itibariyle horozdan çok güvercini anımsatan Denizli Horozu heykelinin bir aydan kısa bir süre sonra tamamlanması bekleniyor.

Belediyeye yakın kaynaklar, horozun Mayıs ayı içinde Denizli’ye getirilerek yeni yerine oturtulmasının planlandığı bilgisini veriyor. Camdan Denizli Horozu’nun açılışı için de Mayıs ayı işaret ediliyor.

camdan-denizli-horozu-i-1

Yaklaşık 5 metre çapındaki havuz ise, traverten mermerleriyle yapılıyor. Çadır içindeki havuzu da görüntüleyen Denizlihaber’in objektiflerine yansıyan havuz inşaatı, Pamukkale travertenlerini anımsatıyor.

Yorumlar

murat   -  Bağlantı 27 Nisan 2013, 19:55

yaw millet 24 ayda 10.000 kişilik site yapıyor bizim belediye bir horozu dikemedi. yazıklar olsun.

Srby   -  Bağlantı 4 Nisan 2013, 19:18

Horozun boyu daha önce de duyurulduğu gibi 2.50cm . Alt kaidesi dahil 4 metre olacaktır.

Cihan   -  Bağlantı 28 Mart 2013, 17:36

Muhtemelen fıskiyeden çıkan su merkeze doğru akacak.Tam tersi düşünüp merkezden dışa doğru aksa iyiymiş.Horoz heykelini çalışma yapanlara göre oranlı bakınca küçük gibi.Beğenilmezse yenisi yapılacak mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı