REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Müdürü Akgül yeni eğitim sistemini anlattı

Milli Eğitim Müdürü Akgül yeni eğitim sistemini anlattı

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, yeni eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Akgül, son günlerde kamuoyunu meşgul eden, çok konuşulan ve kafalarda birçok soruya yol açan konularla ilgili DENİZLİHABER’e özel açıklama yaptı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2012 Cuma, 09:15

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, eğitimdeki yeni sistemi anlattı. Akgül, 66 aydan büyük olan çocukların otomatik olarak okullara kayıt olacağını söylerken, “66 ayını dolduranların okula gitmeleri zorunlu. Veliler çocuklarını okula göndermezse gitmediği gün başına 15 TL idari para cezası öder” dedi.

DOĞRU PLANLAMA ŞART
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 4+4+4 eğitim sistemine geçişteki yeni yapılanma ile ilgili kanundaki değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Akgül, yeni eğitim sisteminin Denizli’de en iyi şekilde uygulanabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin doğru planlama yaparak, uygulama birliği ile çalışması gerektiğini söyledi.

66 AYDAN BÜYÜKLER OTOMATİK KAYIT OLACAK
Müdür Akgül, “Yeni eğitim sistemi ile 60-66 ay arası çocuklarımız velisinin yazılı isteği ile ilkokula kayıt olacak. 66 aydan büyük olan (30 Eylül 2012 itibariyle) çocuklarımız ise 1 Haziran 2012 tarihi itibari ile ilkokul 1. sınıfa sistem tarafından otomatik olarak kaydedilip, 2012 Eylül ayında okul hayatına başlayacak” dedi.

İDARİ PARA CEZASI VAR
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 66 aydan büyük olanların ilkokula gitmelerinin zorunlu olduğunu belirterek, “Veliler eğer çocuklarını okula göndermezlerse idari para cezası uygulanır. Bu cezada gitmediği gün başına 15 TL’dir” dedi.
Akgül, 66 ayın normal olduğunu da sözlerine eklerken; “Geçen yıl Eylül ayında, ilkokula başlayan öğrencilerimizin çoğu 68 aylıktı. Yeni sistemde bu rakam 66’ya inmiş oldu. İki aylık bir iniş söz konusu bunu da normal olarak değerlendiriyorum” dedi.

FİZİKİ ŞARTLAR UYGUNSA İLKOKUL-ORTAOKUL-LİSE AYRILACAK
Okul öncesi eğitim için 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulunda veya uygulama sınıflarda, 48-66 ay arasındaki çocukların ise anasınıflarında eğitim almalarının sağlanacağını da sözlerine ekleyen Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Fiziki şartları uygun olan yerlerde ilkokul, ortaokul ve lise ayrı ayrı oluşturulacak. Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim uygulaması yapılabilecek. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar ise öğlenci olarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürütecek” dedi.

Yorumlar

oktay   -  Bağlantı 18 Mayıs 2012, 08:43

AK partinin KARA Planı. Çocuklarımıza yazık oluyor. Yanlış karar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı