REKLAMI GEÇ

Burdur Şiş Tarifi

13 Temmuz 2015 Pazartesi

denizli-sabanoglu-burdur-sis-h
Malzemeleri
Yarım kilo kıyma (koyun, dana karışımı ya da erkeç eti)
Domates
Yeşil biber
Soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber

ic-1Hazırlanışı
Koyun ve dana etinden iki defa çekilmiş kıyma, yeterince tuz ile yoğrulur. Burdur da daha ziyade erkek keçinin bir yaşında kadar olanından yani çebişten yapılanı daha lezzetli olur. Yoğrulan et yarım saat kadar bekletin. Ceviz büyüklüğünde alınan yoğrulmuş kıyma avuçta sıkılarak özel yapılmış şişlere geçirin. El su ile ıslatılarak yassıltılır, yanları da parmaklarla sıvazlayarak düzgün hale getirin.

Ayrıca boş bir şişe domates doğranarak dizin. Yanına biber hatta soğan da geçirin. Şiş köftelerle birlikte mangal kömürü veya odun közleri üzerinde pişirin. Şayet pişirmek için özel ocağımız yoksa kızdırılmış, yağlanmış ızgarada şiş kullanılmadan, fakat şişteki şekil verilip çevirmek suretiyle pişirin.

Şiş köftelerinin iki tarafı pişirilince zaman zaman el kadar kesilmiş pideler arasına bastırılarak şiş köftenin suyunu sıkın. Pideler üzerine kapatılarak ısıtın. Şiş köfteler orta bir vaziyette pişirildikten sonra ısınan iki pide arasına koyun. Pidenin bize gelen tarafından bastırılarak şişleri kendi yönümüze geriye doğru çekerek çıkarın.

Ayrıca, pişen domates, biber, soğan da şişlerin üzerine boşaltın. Üzerlerine, karabiber serpilerek sıcak bin şekilde servis edin.

Afiyet Olsun

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Sabanoğlu Grill Sabanoğlu Grill Sabanoglu Image Map