REKLAMI GEÇ

Kefaletler için eş rızası kaldırıldı

Kefaletler için eş rızası kaldırıldı

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla, kredilerde verilecek kefaletler için eş rızasının da kaldırıldığını söyledi. Yüksel, yeni düzenlemelerle, krediler ile ilgili bürokratik engellerin bir bir kaldırılacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2013 Cuma, 15:00

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki kararnamelerde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Değişiklikle ilgili kanun tasarısının 77’nci maddesi ile 11.01.2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Ticaret Kanunun 584’ncü maddesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılan görüşmeler neticesinde değiştirildiğini söyleyen Yüksel, bu uygulamanın resmi gazetede kanunun yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Milletvekili Yüksel, Son zamanlarda vatandaşların önüne bürokratik bir engel olarak çıkan, kefaletlerde eş rızasına ilişkin hüküm yapılan düzenlemeyle çözümlendiğini belirtti. Yüksel konuyla ilgili açıklamasında, “Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak yada yönetici tarafından işletme veya şirketlerle ilgili olarak verilecek kefaletler, mesleki faaliyetleri ile ilgili olarak esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkarlar tarafından verilecek kefaletler, 27.12.2006 tarihli ve 5570 sayılı Kamu Sermayeli Bankalar tarafından yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair kanun kapsamında kullanılacak kredilerde verilecek kefaletler ile tarım kredi, tarım satış ve esnaf sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası aranmaz” ifadesinin getirildiğini vurguladı.

“Bürokratik Engelleri Kaldırıyoruz”
Milletvekili Yüksel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yapılan bu yasal düzenlemeyle, esnaf ve sanatkârlar tarafından verilecek kefaletlere ilişkin düzenleme daha açık hale getirildi. Ayrıca, tarım kredi kooperatifleri gibi üretici ortaklarına ayni ve nakdi kredi tarım satış kooperatifleri ile esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin verdiği kredilerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından kooperatif ortaklarına sağlanan kredilerde, ortaklarca verilecek kefaletle ilgili olarak eş rızasının aranmasının yol açtığı bürokratik ve engelleyici uygulamalar ortadan kalkmış olacak. Öyle ki bu düzenlemeyle ilgili vatandaşlarımızın başta kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın beklentileri olmak üzere esnaflarımızın bu manada sıkıntısı had safhadaydı. Yapılan bu yasal düzenlemeyle artık bu sorun da sorun olmaktan çıkartılarak çözüme kavuşturulmuş oldu. Düzenlemenin ilimiz ve ülkemiz insanlarına kolaylık sağlamasını diliyor, bürokrasi önündeki zorlaştırıcı tüm engelleri bir bir çözmeye devam edeceğimizin bilinmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı